Saapuminen ja esteettömyys

 Saapuminen

Kirjan talon osoite on Nunnankatu 4, 20700 Turku. Kirjan talon toimitilat ovat Taiteen talossa, talon A-portaan 5. kerroksessa.

Bussilla

Taiteen talolle pääsee monilla busseilla. Lähimmät pysäkit ovat Uudenmaankadulla Tuomiokirkkotorin pysäkki ja Hämeenkadulla Kårenin pysäkki. Bussiaikataulut ja -reitit Fölin nettisivuilla.

Autolla

Pihaan ei ole pääsyä autoilla eikä Taiteen talolla ole omia parkkipaikkoja.  Parkkipaikkoja on Nunnankadulla ja Tuomiokirkon ympäristöstä.  Taiteen talon Nunnankadun puoleiselle portille voi pysähtyä.

Polkupyörällä

Polkupyöriä ei voi tuoda sisäpihalle, vaan ne suositellaan jättämään Vanhan Suurtorin runkolukittaviin pyöräparkkipaikkoihin.

Lastenvaunujen kanssa

Lastenvaunut ym. voi parkkeerata seinustalle talon sisäpihalle niille osoitetulle paikalle.

Esteettömyys

Valitettavasti Kirjan talon tilat eivät ole täysin esteettömät.

Voit soittaa ovikelloa, niin sinulle tullaan avaamaan ovi ja sinut autetaan halutessasi peremmälle. Kirjan talolla ei ole aina henkilökuntaa paikalla. Kurssien aikana kurssin ohjaaja tai henkilökunta avustaa tarvittaessa. Muina aikoina saapumisesta kannattaa sopia ennakkoon. 

Pihalla on kiveystä, joka on paikoin kaltevaa. Kirjan talon ulko-ovi on Nunnankadulta portilta katsottuna vasemmalla puolella olevassa rakennuksessa.

Ulko-ovi on leveydeltään 90 cm. Ovi on aika painava. Ulko-oven kynnys on 5 cm ja tuulikaapissa on joustavaa mattoa, joka saattaa olla hankala pyörätuolille.

Ulko-ovelta pääsee suoraan tilavuudeltaan esteettömään hissiin. Hississä on itsestään avautuvat liukuovet.

Portaiden askelmissa on liukuesteet/reunamerkinnät. Portaissa on kaiteet. 2.-3. kerroksen välillä kaiteissa on puutetta.

Kerrosten väliset tasanteet ovat tilavat. Kirjan talon tiloissa on huoneiden välissä käytävä, jonka leveys on 135 cm. Huoneiden ovien leveys on 80 cm, joten kokoontumishuoneemme eivät ole täysin esteettömät.

Käytävän päädyissä on yli 150 cm x 150 cm tilaa kääntymiseen.

3. kerroksessa hissin vieressä, on kaksi sukupuolittamatonta vessaa. Toinen vessoista on esteetön wc, jossa on käsisuihku ja ovessa on vaakasuuntainen vedin.

Tiloissa valaistus tulee osin ikkunoista, osin kattolampuista.

Pyrimme järjestämään osallistumisen mahdolliseksi kaikille. Osa kursseista on mahdollista siirtää esteettömämpään tilaan. Yhdenvertaisuus tehdään yhdessä, otathan yhteyttä, jos sinulla on toiveita tai huolia.

Esteettömyysvastaava Hanna Dufva 
mail: hannadufva (at) icloud.com