Tapahtumat

Hyvästi Linnankatu 24! Kirjan talon muuttojuhlat 17.6.2022

Hyvästi Linnankatu 24! Kirjan talon muuttojuhlat 17.6.2022

Hyvästi Linnankatu, kiitos kaikesta! Kirjan talo - Bokens hus ry muuttaa uusiin tiloihin ja täten jättää taaksensa tilansa osoitteessa Linnankatu 24. Jatkossa Kirjan talon löytää väistötiloista Taiteen talosta (Nunnankatu 4). Ennen lopullista muuttopäivää Kirjan talo...

Kirjan talo // Vallaton KUMOUS 14.5.2022

Kirjan talo // Vallaton KUMOUS 14.5.2022

Kirjan talo - Bokens hus ry on tiiviisti mukana kaksiosaisessa Vallaton KUMOUS -taidefestivaalissa, joka järjestetään osana Taiteen talon avajaisia lauantaina 14.5.2022. Vallaton KUMOUS on hurmaava, eri taiteenlajeja ylpeästi esiin tuova ja niitä juhlistava...

Runon ja ruusun päivä 23.4.2022

Runon ja ruusun päivä 23.4.2022

Jos runoilija katsoisi minua ja kirjoittaisi näkemästään runon, millainen se olisi? Vastauksen tähän kysymykseen voit saada Kirjan talon Runon ja ruusun päivänä. Kirjan talo juhlistaa lauantaina 23.4. Kirjan ja ruusun päivää. Pop up -runokauppa on auki kello 12–16 ja...

Yhteistyötahoja

Kirjan talon tiloissa toimivat yhdistykset

 

Lounais-Suomen Kirjailijat ry
Alueellinen kirjailijayhdistys, joka toimii lounaissuomalaisten kirjailijoiden yhdyssiteenä ja edistää paikallisen ammattimaisen kirjallisuuden asiaa, näkyvyyttä ja työskentelyedellytyksiä. Yhdistys järjestää myös kirjallisuustapahtumia ja kirjailijavierailuja, jakaa Anni Polva -palkintoa ja pyörittää käsikirjoitusten arviointipalvelua yhdessä Kirjan talon kanssa.

Runoviikko ry
Runoudesta innostuva turkulainen yhdistys, joka järjestää mm. Runoviikko-festivaalia sekä hallinnoi ja ylläpitää Turun Runokarttaa.

Turun Sanataideyhdistys ry
Monipuolista ja räätälöityä sanataidetoimintaa Turussa ja lähikunnissa. Yhdistyksen jäsenet ovat sanataiteen ohjaajia, kouluttajia, sanataiteilijoita ja sanataiteesta innostuneita monenikäisiä ja moninaisia ihmisiä.

Kirjoittajayhdistys Kapustarinta ry
Kapustarinnan tavoitteena on edistää uusien kotimaisten kirjoittajien tunnettavuutta ja verkostoitumista, sekä luoda tekijöille julkaisu- ja esiintymismahdollisuuksia. Yhdistys on julkaissut kirjallisuuslehti Lumoojaa vuodesta 2000 alkaen.

Taideyhdistys Olohuone ry
Olohuone ry on järjestänyt Olohuone 306,4 km2 -festivaalia vuodesta 2006 alkaen. Yhdistys edesauttaa taidekentän marginaalista nousevia uusia suuntauksia, edistää taiteilijoiden yhteistyötä, työskentelymahdollisuuksia, hyvinvointia ja viihtyvyyttä Varsinais-Suomessa.

Turun Sarjakuvakerho ry
Suomen vanhin paikallinen sarjakuvaseura, jonka toimintaan kuuluu mm. vuosittaisen antologian julkaisu, sarjakuvafestivaali Necrocomiconin, sekä kurssien järjestäminen. Kerho välittää töitä ammattilaisille ja edistää sarjakuvan asemaa Turussa.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko
Kirjailija Volter Kilvelle omistettu monitaiteinen kirjallisuustapahtuma, jota Kustavin kirjallisuusyhdistys ry on järjestänyt vuodesta 1999 alkaen. Festivaalin ohjelma koostuu mm. luennoista ja keskustelutilaisuuksista, teatteriryhmien esityksistä, musiikista sekä retkistä Volter Kilven maisemiin maalla ja merellä.

Osuuskunta Kirjasin
Osuuskunta Kirjasin on kirjallisten toimijoiden osuuskunta, jonka tehtävä on tarjota laskutuspalvelu ja hankealusta kirjallisille hankkeille.

Kustannusliike Parkko
Kustannusliike Parkko julkaisee käännösrunoutta ja erilaisia runouteen liittyviä projektikirjoja. Kustantamo on kiinnostunut runoudesta erityisesti Suomessa vähemmän harrastetuilta Euroopan alueilta, mm. Itä- ja Keski- Euroopasta.

Kustantamo Kita
Tuore turkulainen ponnistus runon, palavien asioiden ja purevan sanan äärellä. Kitaa ei kiinnosta perusproosa, kaupallinen potentiaali tai pyytämättä jääneet tekstit. Kita on monitaiteinen, monikielinen ja poikkitieteellinen.

Turkulaisia yhteistyötahoja ja kaikenlaisia toimijoita

 

Katso myös: Ruotsinkieliset yhteistyökumppanimme

Turun Lavatauti
Kirjan talon, Runoviikon, valtakunnallisen Nihil Interit -runoyhdistyksen sekä Kapustarinta ry:n muodostama sanataidekollektiivi. Turun Lavatauti järjestää kahdella kutsuvieraalla hyöstettyä, runouteen ja muihin sanataiteisiin erikoistuvaa TkuÖpenMic -tapahtumaa Bar Ö:ssä, joka kuun toisena torstaina.

Runoyhdistys Nihil Interit ry
Runojen kirjoittajien ja lukijoiden kaikille avoin valtakunnallinen yhteisö, joka luo kohtauspaikkoja runouden äärelle. Nihil Interit toimii runouden kirjoittamisen, lukemisen ja esittämisen sekä runouskeskustelun puolesta. Nihil Interit julkaise Tuli & Savu-runouslehteä, ylläpitää digitaalisen runouden sivusto Nokturnoa, jakaa vuosittain runouspalkintoja, järjestää Tuli & Savu runoklubeja, runobaareja, Runo vie!-lukupiirejä sekä runokursseja.

Puru-kollektiivi
Itsenäisten runoilijoiden työ- ja julkaisuyhteisö sekä vertaistukikanava. Kollektiivin toimintamalli perustuu työn ja ammattitaidon vaihtamiseen ja hankkimiseen. Kollektiivi vie runoutta uusiin paikkoihin ja pidentää toiminnallaan teostensa elinkaarta. Yhteisö toimii tyylien, muotojen ja teemojen laboratoriona. Julkaisut ovat ammattimaisesti toimitettuja. Kollektiivi on jäsenilleen myös paikka jakaa kirjoittamiseen ja kirjailijantyöhön liittyviä ajatuksia, odotuksia, kokemuksia ja tunteita.

Taidekahvit-verkosto
Kolmannen sektorin taide- ja kulttuuritoimijoiden verkosto, joka koostuu Turun kaupungin kulttuurilautakunnan sopimuskumppaneista ja toiminta-avustusta saavista toimijoista. Kaikki taiteen alat, esittävistä ja visuaalisista taiteista sanataiteeseen, ovat edustettuina. Taidekahvien tavoite on tuoda taide näkyväksi ja nostaa paikallisen kulttuurialan ammattilaisten asema yhteiskunnalliseen keskusteluun. Verkosto on ensisijaisesti yhteisen vaikuttamisen, osaamisen jakamisen ja vuorovaikutuksen kanava. Tärkein yhteistyökumppani verkostolle on Turun kaupunki.

Suomen sanataideopetuksen seura
Suomen sanataideopetuksen seura edistää sanataiteen tuntemusta ja asemaa. Seura kehittää valtakunnallisesti sanataiteen perusopetusta ja muuta harrastustoimintaa, järjestää koulutuksia sekä tiedottaa alan ajankohtaisista asioista.

Lavarunotapahtumat Suomessa
Facebook-ryhmä lavarunotapahtumien mainostamiselle, monipuoliselle lavarunokeskustelulle sekä ensisijaisesti palkallisille esiintyjähakuilmoituksille.

Suomen Kirjailijaliitto
Vuonna 1897 perustettu valtakunnallinen ja kansainvälinen suomenkielellä kirjoittavien kaunokirjailijoiden järjestö, joka vahvistaa kirjailijoiden ammatillista asemaa, edistää kulttuuri- ja taidepolitiikkaa, puolustaa tekijänoikeuksia ja vahvistaa kirjailijoiden sosiaali- ja eläketurvaa. Järjestö jakaa apurahoja ja palkintoja sekä tarjoaa jäsenilleen mm. koulutusta ja työhuoneita.

Turun kirjakahvila
Vuonna 1981 perustettu pääosin vapaaehtoisvoimin pyörivä omaehtoinen vegaaninen, queerfeministinen, antifasistinen ja antikapitalistinen kahvila c-anniskeluoikeuksilla. Kirjakahvila järjestää pääsymaksuttomia ja ikärajattomia livekeikkoja, dj-iltoja, klubeja, elokuvanäytöksiä, kirpputoreja, peli-iltoja, lukupiirejä ja keskustelutilaisuuksia. Kirjakahvilan tilat toimivat myös kirjakauppana ja taidegalleriana.