Sanataidepalvelut

Itseilmaisun vahvistamista. Luovan lukemisen tukea.

Työyhteisölle iloa ja yhteenkuuluvuutta.

Mitä on sanataide?

”Sanataiteessa on vain oikeita vastauksia.
Sanataide sopii kaikenikäisille.
Sanataide keinuu salaisissa toiveissa ja uskomattomissa unelmissa.”

               Suomen sanataideopetuksen seura, sanataide.fi

Sanataide on sanojen kanssa toimimista ja luomista. Se on keskustelua, kirjoittamista, kuuntelemista, luovaa ajattelua ja tutkivaa asennetta, vuorovaikutustaitoja unohtamatta.

Sanataide tekee tutkitusti hyvää. Kulttuurin hyvinvointivaikutuksista voi nauttia esimerkiksi mielenkiintoisen kirjan parissa, lavarunokeikalla tai osallistumalla sanataideryhmiin, joissa tehdään erilaisia harjoituksia kirjoittamisen, lukemisen, itseilmaisun ja vuorovaikutuksen parissa.

Kirjan talon sanataideohjaajat antavat ideoita ja ehdotuksia, joita kokeilemalla voi saada uusia näkökulmia omaan ilmaisuunsa. Sanataideryhmissä ja sanataiteen opetuksessa keskeistä on luotettava ja hyvä ilmapiiri sekä tuki ja kannustus.

Millaisia sanataidepalveluita tarjoamme?

Kirjan talo on uudenlaisen sanataiteen koti, ja tarjoaa useita erilaisia palveluita kielen, ilmaisun ja vuorovaikutuksen parissa toimiville toisin sanoen kaikille. 

Kirjan talo tarjoaa monipuolisia sanataidepalveluita, joissa hyödynnetään sanataiteen ja soveltavan taiteen metodeja monipuolisesti eri konteksteissa. Sanataidepalvelut sopivat kaikenikäisille ja kaikille kieliryhmille, taustoista riippumatta.

Olemme ansioituneita sanataiteen, lukemisen ja kirjoittamisen edistäjiä. Meiltä saat apua esimerkiksi oman kulttuurihyvinvoinnin vahvistamiseen, sanataideosaamisen lisäämiseen tai luovan kirjoittamisen kehittämiseen.

Palveluitamme voi tilata myös työyhteisöille miltä kuulostaa esimerkiksi oodin kirjoittaminen työkaverille tai Keski-ikäisten satuhetki? Kirjakaveripalvelumme on suunnattu erityisesti lasten ja nuorten luovan lukemisen ja itseilmaisun vahvistamiseen.

Toteutamme myös sanataiteen keinoin ohjelmaa aina pienten lasten satusynttäreistä sekä koskettaviin korvarunoihin merkkipäivinä. Elämyksissämme emme etsi pakoa suljetuista huoneista vaan matkustamme tarinoiden mukana.

Tutustu Kirjan talon sanataidepalveluihin!

 

Lukutaitopalvelut

Harrastuspalvelut

Sanataiteen asiantuntijapalvelut ja koulutukset

Ohjelmapalvelut

Virkistys- ja työhyvinvointipalvelut


Räätälöimme aina palvelumme tilaajan tarpeiden mukaisesti. Kysy rohkeasti lisää ja pyydä tarjous sähköpostitse

kirjantalo (at) gmail.com!

Vi erbjuder ordkonsttjänster även på svenska! 

 

Koulutukset

Kuinka voin hyödyntää sanataidetta omassa työssäni? Tutustu Kirjan talon webinaareihin ja sanataiteen ohjauksen koulutuksiin!

Lukutaitopalvelut

Lukutaitopalvelut vahvistavat nuorten ja lasten suhdetta kieleen, sanoihin ja itseilmaisuun. Kuka sanoi, että lukeminen on tylsää? Tutustu lukutaitopalveluihin!

Työyhteisöpalvelut

Kaipaako työyhteisönne uutta otetta kieleen ja sanoihin – tai kenties vain mukavaa yhteistä tekemistä? Tutustu Kirjan talon palveluihin työyhteisöille!

Tutustu Kirjan talon sanataiteilijoihin!

Hanna Dufva

Hanna Dufva

Sanataideohjaaja ja kouluttaja.

Erityisosaamista ovat sanataiteen saavutettavuus ja esteettömyyttä edistävät ohjaustaidot, pelit, monitaide, fantasia ja yhteisöllinen kirjoittaminen.

Toiveeni on saavutettavan ja turvallisemman kulttuurin kehittäminen, sellaisen missä jokainen löytäisi oman elämänsä merkityksellisyyden ja saisi tarvitsemansa tuen. Sanataide on minulle yhdessä tehtyä hyvinvointia, luovaa ajattelua, tutkimista ja leikkiä.

 Sähköposti: hannadufva (at) icloud.com

Minka Salmirinne

Minka Salmirinne

Sanataideohjaaja, koulutettu kokemusasiantuntija.

Valmistuin kokemusasiantuntijaksi keväällä 2018 ja olen siitä lähtien toiminut kokemusasiantuntijatehtävissä esimerkiksi Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:ssä. Toimin yhtenä kolmesta Varsinais-Suomen kokemusasiantuntijaverkoston kokemuskoordinaattoreista. Syksyllä 2019 valmistuin Kirjan talon Sanataideakatemiasta sanataideohjaajaksi. Olen toiminut Turun sanataideyhdistys ry:n varapuheenjohtajana ja olen tällä hetkellä yhdistyksen puheenjohtaja. Minua kiinnostaa erityisesti sanataide toipumisen ja hyvinvoinnin tukena.

Sähköposti: minka.salmirinne (at) gmail.com

Jenni Turunlahti

Jenni Turunlahti

Sanataideohjaaja, sanataiteilija.

Olen lasten sanataidekasvatukseen ja yhteisösanataiteeseen erikoistunut sanataideohjaaja. Haluan työssäni ohjaajana, kouluttajana ja taiteilijana edistää eri ihmisryhmien välistä vuorovaikutusta sekä lisätä yhteisöllisyyttä ja taiteen saavutettavuutta. Vien mielelläni sanataidetta sinne, missä sitä ei ole ennen nähty tai niille, joiden ulottuvilla se ei yleensä ole. 

Sähköposti: jenni (at) turunlahti.com

Turunlahden sanaversomo

Jasmine Westerlund

Jasmine Westerlund

Sanataiteilija, kirjallisuudentutkija.

Jasmine Westerlund on kirjallisuudentutkija ja sanataiteilija, joka on tehnyt töitä sanataiteen parissa jo yli 10 vuotta. Jasmine on työskennellyt erityisesti runomuotokuvan, korvarunon ja muun yhteisötaiteen parissa ja opettanut erilaisia kirjoittajaryhmiä proosaryhmistä dekkaripiireihin. Jasmine on ohjannut myös sanataideakatemiaa ja ideoinut ja toteuttanut kirjallisia murhamysteereitä. Erityisen lähellä sydäntä ovat lukupiirit, elämäkerrallisuus ja Suomi toisena kielenä -sanataide, jota Jasmine on päässyt opettamaan paitsi Suomessa, myös Suomi-kouluissa Saksassa ja USA:ssa.

 

Sini Sandman

Sini Sandman

Oululaislähtöinen laulaja-lauluntekijä ja teatteri-ilmaisun ohjaaja.

Kirjan Talolla yhteisötaiteilijana ja biisityöpajojen vetäjänä vuodesta 2018. 

Sähköposti: sini.lumikki (at) gmail.com

Ainokaisa “Aika” Huusko

Ainokaisa “Aika” Huusko

Runoilija, sanataideohjaaja ja (sivujen) kääntäjä. Erityisosaamisalueina lava- ja tilausrunous, artivismi ja itsemyötätunto.

Olen opettanut Helsinki Poetry Connectionin Lavarunoakatemiassa (2019 – 2021), kirjoittanut luovan kirjoittamisen maisteriksi Kingstonin yliopistosta (UK, 2012) ja ohjannut lempeitä luovan kirjoittamisen työpajoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tavoitteenani on popularisoida runous ja tuoda se ihmisten pariin – eikä toiste päin.

Sähköposti: ainokaisa.huusko (at) gmail.com