Sanataidepalvelut

Itseilmaisun vahvistamista. Luovan lukemisen tukea.

Työyhteisölle iloa ja yhteenkuuluvuutta.

Mitä on sanataide?

”Sanataiteessa on vain oikeita vastauksia.
Sanataide sopii kaikenikäisille.
Sanataide keinuu salaisissa toiveissa ja uskomattomissa unelmissa.”

               Suomen sanataideopetuksen seura, sanataide.fi

Sanataide on sanojen kanssa toimimista ja luomista. Se on keskustelua, kirjoittamista, kuuntelemista, luovaa ajattelua ja tutkivaa asennetta, vuorovaikutustaitoja unohtamatta.

Sanataide tekee tutkitusti hyvää. Kulttuurin hyvinvointivaikutuksista voi nauttia esimerkiksi mielenkiintoisen kirjan parissa, lavarunokeikalla tai osallistumalla sanataideryhmiin, joissa tehdään erilaisia harjoituksia kirjoittamisen, lukemisen, itseilmaisun ja vuorovaikutuksen parissa.

Kirjan talon sanataideohjaajat antavat ideoita ja ehdotuksia, joita kokeilemalla voi saada uusia näkökulmia omaan ilmaisuunsa. Sanataideryhmissä ja sanataiteen opetuksessa keskeistä on luotettava ja hyvä ilmapiiri sekä tuki ja kannustus.

Millaisia sanataidepalveluita tarjoamme?

Kirjan talo on uudenlaisen sanataiteen koti, ja tarjoaa useita erilaisia palveluita kielen, ilmaisun ja vuorovaikutuksen parissa toimiville toisin sanoen kaikille. 

Kirjan talo tarjoaa monipuolisia sanataidepalveluita, joissa hyödynnetään sanataiteen ja soveltavan taiteen metodeja monipuolisesti eri konteksteissa. Sanataidepalvelut sopivat kaikenikäisille ja kaikille kieliryhmille, taustoista riippumatta.

Olemme ansioituneita sanataiteen, lukemisen ja kirjoittamisen edistäjiä. Meiltä saat apua esimerkiksi oman kulttuurihyvinvoinnin vahvistamiseen, sanataideosaamisen lisäämiseen tai luovan kirjoittamisen kehittämiseen.

Palveluitamme voi tilata myös työyhteisöille miltä kuulostaa esimerkiksi oodin kirjoittaminen työkaverille tai Keski-ikäisten satuhetki? Kirjakaveripalvelumme on suunnattu erityisesti lasten ja nuorten luovan lukemisen ja itseilmaisun vahvistamiseen.

Toteutamme myös sanataiteen keinoin ohjelmaa aina pienten lasten satusynttäreistä sekä koskettaviin korvarunoihin merkkipäivinä. Elämyksissämme emme etsi pakoa suljetuista huoneista vaan matkustamme tarinoiden mukana.

Tutustu Kirjan talon sanataidepalveluihin!

 

Lukutaitopalvelut

Harrastuspalvelut

Sanataiteen asiantuntijapalvelut ja koulutukset

Ohjelmapalvelut

Virkistys- ja työhyvinvointipalvelut


Räätälöimme aina palvelumme tilaajan tarpeiden mukaisesti. Kysy rohkeasti lisää ja pyydä tarjous sähköpostitse

kirjantalo (at) kirjantalo.org!

Vi erbjuder ordkonsttjänster även på svenska! 

 

Koulutukset

Kuinka voin hyödyntää sanataidetta omassa työssäni? Tutustu Kirjan talon webinaareihin ja sanataiteen ohjauksen koulutuksiin!

Lukutaitopalvelut

Lukutaitopalvelut vahvistavat nuorten ja lasten suhdetta kieleen, sanoihin ja itseilmaisuun. Kuka sanoi, että lukeminen on tylsää? Tutustu lukutaitopalveluihin!

Työyhteisöpalvelut

Kaipaako työyhteisönne uutta otetta kieleen ja sanoihin – tai kenties vain mukavaa yhteistä tekemistä? Tutustu Kirjan talon palveluihin työyhteisöille!

Kirjan talon Taiteilijapooli

Kirjan talon Taiteilijapooli on sanataideohjaajien moniammatillinen verkosto. Taiteilijapoolin jäsenet ohjaavat ja kannustavat lapsia, nuoria ja aikuisia sanataiteen tekemiseen ja luovan kielellisen itseilmaisun pariin Kirjan talon työpajoissa, kursseilla ja koulutuksissa. Voit kysyä lisää Taitelijapoolin toiminnasta tai pyytää haluamaasi ohjaajaa keikalle lähettämällä sähköpostia sanataidevastaava Jenni Turunlahdelle osoitteeseen tuottaja(at)kirjantalo.org.

Thua Aalto

Thua Aalto

Olen sanataideohjaaja, sosiaalialan ammattilainen, FM, jooganopettaja ja Turku-opas. Sanat ja asanat merkitsevät minulle hyvinvointia, hellittämistä ja tutustumista itseen, samalla kurottamista toisiin. Olen ohjannut eniten aikuisia sekä mielenterveys- että päihdekuntoutujia.

Hanna Dufva

Hanna Dufva

Olen sanataideohjaaja ja kulttuurialan ammattilainen (YAMK). Erityisosaamistani ovat saavutettavuus ja esteettömyyttä edistävät ohjaustaidot, lapset ja nuoret, hyvinvoinnin ja palautumisen tukeminen ja osallistava taide moninaisissa ryhmissä.

Katihanna Heikkinen

Katihanna Heikkinen

Olen sanataiteilija, sanataideohjaaja, FM ja elämäntaidonvalmentaja. Kirjan talolla olen toiminut vuodesta 2022 lähtien maakuntakehittäjänä. Ideoin mielelläni uutta, yhdistän ihmisiä ja asioita, olen lempeästi läsnä ja välitän sanoilla.

Minna Kuusisto

Minna Kuusisto

Valmistun sanataideohjaajaksi keväällä 2023. Olen yhteisöpedagogi sekä jooga- ja meditaatio-ohjaaja. Sanat – kirjoitetut, luetut, puhutut, kuunnellut – ovat side ihmisten välillä. Sanojen lisäksi minua inspiroivat hiljaisuus, kehon liike ja luonto.

Niina Laine

Niina Laine

Olen vasta vajaa vuosi sitten kuoriutunut sanataideohjaaja, jonka lempilapsia sanataidemaailmassa ovat korvarunot. Harrastan näyttelemistä ja runonlausuntaa – viihdyn yhtä hyvin niin teatterin lavalla kuin omassa rauhassani sienimetsässä tai avannossa.

Satu Mäkinen

Satu Mäkinen

Olen erityisopettaja, sanataideohjaaja, kirjallisuusterapiaohjaaja, valokuvaterapian menetelmäohjaaja ja nepsy-valmentaja. Olen erikoistunut erityisnuorten sanataideohjaamiseen. Teen ohjaustyötä tarvittaessa myös eläinavusteisesti koiran kanssa.

Niina Mälkiä

Niina Mälkiä

Olen aikakauslehdessä työskentelevä toimitustyön ammattilainen. Minulle sanataide on pitkäaikainen ja rakas harrastus sekä oppilaana että ohjaajana. Ohjaan mielelläni sekä aikuisten että lasten sanataidepajoja, joissa ensikertalaisetkin pääsevät kokemaan miltä tuntuu, kun mielestä pulpahtaa ripaus runoa tai nokare novellia. Pidemmässä pajassa voidaan kirjoittaa vaikka kokonainen näytelmä tai tehdä ihan oma lehti. Kirjoitan myös selkosuomeksi – sitäkin voimme harjoitella yhdessä.

Satu Pasio

Satu Pasio

Olen sanataideohjaaja, ohjaustoiminnan artenomi AMK ja kirjoittamisen opiskelija. Sanataide on minulle taiteellista ilmaisua, oman itsen kohtaamista ja näkyväksi tekemistä. Ohjaajana kohtaan aidosti, tarjoan sanareittejä omaan ilmaisuun sekä arvostan pieniä alkuja, niiden mahdollisuuksien maisemaa. Erityisosaamisena sanataiteen rinnalla minulla on valokuvan käyttö ja omakuvallinen työskentely.

Veera Ruohomäki

Veera Ruohomäki

Olen sanataidetta työpajoissa, tapahtumissa ja viikoittain kokoontuvissa sanataideryhmissä vuodesta 2008 opettanut sana- ja kuvataiteilija. Rakastan sanoja, niistä rakentuvia omalakisia maailmoja, joissa kohdata ja seikkailla. Sanoissa on taikaa ja voimaa, joka kiehtoo ja lumoaa loputtomiin. Olen pitänyt yksityis- ja osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 2004 sekä esiintynyt erilaisissa juhla- ja runotilaisuuksissa ja kirjamessuilla. Omin valokuvin kuvittettu runoteokseni Minä odotan myrskyä julkaistiin vuonna 2013.

Hannele Ruponen

Hannele Ruponen

Olen lempeän läsnäolon etsijä ja luovuuden kannattelija ekspressiivisen taideterapian ja sanataiteen keinoin.  Ryhmätyöskentely on vahvuuteni.

Hellin Karoliina Saastamoinen

Hellin Karoliina Saastamoinen

Olen saamenmaalta kotoisin, mutta tehokkaasti turkulaistunut teatteritaiteilija ja taidepedagogi. Toimin mielelläni teatterin ja sanataiteen kohtaamispinnoissa, itseäni kun kiinnostaa erityisesti sanataiteen visuaaliset muodot. Työssäni minua inspiroi yhdessä tekeminen, diy-kulttuuri, mielummin överit kuin vajarit -mentaliteetti ja taiteidenvälisyys. Taidealan moniosaajana kirjoitan, opetan, kommentoin ja vedän työpajoja enemmän kuin mielelläni!

Minka Salmirinne

Minka Salmirinne

Osaamistani ovat matalan kynnyksen sanataideharjoitukset ja ryhmien ohjaaminen. Olen ohjannut sanataidetta paljon mielenterveystoipujien parissa ja teen mielelläni töitä myös lasten ja nuorten kanssa. Haluan tukea iloa sanoista ja sanoista osallisuutta.

Sini Sandman

Sini Sandman

Olen oulua puhuva, uusista juonista ja melodioista kiinnostunut teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK, yhteisötaiteilija ja laulaja-lauluntekijä, joka haluaa liikuttua, liikuttaa, liikkua. Vuodesta 2018 lähtien olen toiminut yhteisötaiteilijana monenlaisissa ryhmissä ja konteksteissa, ja erityisosaamisenani on biisityöpajojen ohjaaminen ja draaman käyttö. Minut voi biisi-, teatteri-, ja sanataidetyöpajojen lisäksi tilata myös laulukeikoille!

Hanna Toivonen

Hanna Toivonen

Olen toimittaja, sanataideohjaaja ja sanankäytön ammattilainen. Erityisesti minua kiinnostaa kohtaamiset sanojen äärellä ja hyvinvointi, joka syntyy luovista sanahetkistä. Sanoilla piirrämme itseämme ja maailmaamme.

Jenni Turunlahti

Jenni Turunlahti

Olen kirjoittaja, sanataideohjaaja ja kouluttaja, ja olen työssäni erikoistunut yhteisötaiteellisten sanataidemenetelmien kehittämiseen ja soveltamiseen eri kohderyhmien parissa. Haluan viedä taidetta ja taiteen tekemisen mahdollisuuksia paikkoihin ja tilanteisiin, joissa niitä ei yleensä ole totuttu näkemään. Sanataide sopii kaikille!

Jasmine Westerlund

Jasmine Westerlund

Olen sanataiteilija, kirjallisuudentutkija ja kirjailija ja olen toiminut sanataiteen kentällä yli 10 vuotta Suomessa ja ulkomailla. Olen työskennellyt ikäihmisten, lasten, aikuisten ja erityisryhmien kanssa, ohjannut kirjoituskursseja ja kouluttanut tulevia sanataiteilijoita. Lähellä sydäntäni on yhteisötaide kuten runomuotokuva ja korvaruno sekä S2-opetus.

Salla Tuukkanen

Salla Tuukkanen

Olen kulttuurituottaja (amk) ja monissa eri yhteisöissä marinoitunut sanataiteen ammattilainen vuodesta 2005. Erityisosaamistani ovat runomuotokuvat ja runotulkkaaminen, alle kouluikäisten ja koululaisten sanataidepajat sekä luontolähtöinen sanataide. Rakastan oikeinkirjoitusta ja tajunnanvirtaa.