Samarbetspartners

Sydkustens ordkonstskola

 

Sydkustens ordkonstskola ordnar svenskspråkig ordkonstverksamhet i form av ordverkstäder och projekt för barn och unga i södra Finland. Sydkustens ordkonstskola leder dig in i ordens och berättelsernas värld. I ordkonstskolans verkstäder kan du utöva ordkonst som hobby varje vecka eller prova på ordkonst på något av våra evenemang.

Ordkonstskolan erbjuder ordkonst som grundläggande konstundervisning i flera kommuner. De skapar också olika undervisningsprojekt i skolor och daghem, utarbetar pedagogiska material och är med och utvecklar ordkonsten som konstform både nationellt och lokalt. Deras lärare är kunniga och erfarna inom läsning, litteratur och skrivande. Sydkustens ordkonstskola satsar okså på vuxenutbildnigar inom vårt ämne.

https://ordkonst.fi

Tjänster Ordkonstskolan erbjuder via Bokens hus

 

Ordkonstens ABC
Ordkonst kan betyda ett språk som skapas i en trygg och stöttande grupp. Ordkonst kan vara början för nya individuella sätt att lära sig och umgås med andra. Under föreläsningen lär sig åhörarna vad ordkonst riktigt är och hur det kan gynna elever i exempelvis modersmålsundervisning.

Kreativ läsning
I en värld fylld av telefoner, störningar och konstant förändring lyfts läsning upp till det ouppnåeliga. Hur klarar sig den långsamma närläsningen? Hur kan böcker och skrivande bli mer attraktiva och förståeliga bland barnens egna intressen? Föresläningen bjuder på lösning via kreativa webbtexter.

Åbolands Litteraturförening

ÅLF samlar människor med intresse för litteratur och skrivande i Åbo, Pargas och Kimitoön. Föreningen grundades 1977 och startade sin verksamhet våren 1978. Föreningens fokus ligger på att föra medlemmarna närmare litteraturen. ÅLF och Bokens hus samarbetar med evenemang och skrivkurser.

https://alf.fi

Ämnesföreningen Prosa vid Åbo Akademi

Prosa är studerandeföreningen för litteraturvetenskapen vid Åbo Akademi. Prosa grundades 1975 och arrangerar litterära studentevenemang. Prosa arrangerar även evenemang tillsammans med andra föreningar i Åbo.

https://www.facebook.com/amnesforeningenprosa
https://www.instagram.com/prosaiabo

Poetry Pub
Prosa startade år 2017 poesiklubben Poetry Pub som blivit en av svenskfinlands mest populära poesiklubbar. Poetry pubs koncept består av att bjuda in två längre hunna poeter och därefter följer open mic då publiken får läsa. Sedan 2019 arrangeras Poetry Pub tillsammans med Bokens hus och en arbetsgrupp står bakom evenemangen.

https://www.facebook.com/poetrypubabo
https://www.instagram.com/poetry_pub

Finlands svenska författareförening

Finlands svenska författareförening tillvaratar medlemmarnas ideella samt allmänna och gemensamma ekonomiska intressen och bevakar deras författarrätt. Föreningen grundades 1919 och har idag närmare 200 medlemmar. Tillsammans med Bokens hus arrangerar författareföreningen
Författarkaffen för åboländska författare.

https://www.forfattarna.fi

Vi är intresserade och öppna för av all typs samarbete med olika samarbetsparter. Vårt specialkunnande har alltid varit kulturvälmående. Om du är intresserad av att samarbeta med oss är det fritt fram att ta kontakt!