Lukutaitopalvelut

Sanataidetta lapsille ja nuorille

Sanataidetta lapsille ja nuorille tutustu Kirjan talon lukutaitopalveluihin

Sanoilla leikkiminen on saavutettava ja kehittävä harrastus. Mitä aiemmin lapsen kanssa aloittaa loruilun ja satuilun, sitä suuremmalla todennäköisyydellä lapsesta kehittyy kieltä monipuolisesti osaava nuori. Taiteilijoidemme kanssa kuka tahansa voi osallistua ja olla mukana luomassa mielikuvituksen matkoja, eikä erityisiä taitoja tarvita.

Kirjan talo tarjoaa lapsille ja nuorille elämyksiä sanailun, loruilun, satuilun, kirjoittamisen sekä kirjallisuuden parissa. Lapsille ja nuorille suunnatuissa palveluissamme käsittelemme muun muassa luovaa lukemista, itseilmaisun vahvistamista sekä erilaisten medioiden tuottamista ja tulkintaa. Meillä sanataidetta voidaan soveltaa pelien, räpin, lavarunon tai vaikka TikTok-videoiden parissa. Voit tilata meiltä juuri sinun tarpeisiisi ja toiveita vastaavia sisältöjä. 

 

 Keitä ovat Kirjakaverit?

 

Kirjan talo on toteuttanut erilaisia lukemis- ja kirjoittamisharrastusta edistäviä palveluita vuonna 2009 toteutetusta Kirjakaveri-hankkeesta lähtien.

Kirjakaveri-palveluiden tavoitteena on innostaa kirjojen ja lukemisen pariin niitä ihmisiä, jotka käyttävät vähän vapaa-ajanpalveluita. Suurin osa toiminnasta tapahtuu lähikirjastoissa, sillä lähikirjastot ovat ihmisille matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja. Niiden elinvoimaisuuden ylläpitäminen on yksi Kirjakaveri-palveluiden tavoitteista. Erityisinä kohderyhminä Kirjakaveri-palveluille ovat lapset, nuoret sekä vanhukset.

Kirjakavereilta saa sanataiteellista tukea esitelmien, projektien ja näyttelyiden toteuttamiseen. Kirjakaverit teettävät myös sanataideharjoituksia ja esittelevät kirjallisuutta. Lisäksi Kirjakaverit pitävät sanataidetunteja, joissa yhdistyy lukupiiri sekä leikki sanoilla. Kirjakaverit ovat nuoria ja innostavia taiteentekijöitä, joiden osaamiseen voi luottaa vaikeinakin hetkinä.

Toteutamme myös koulutusta sekä vanhemmille että lasten kanssa töitä tekeville. Tilauksesta suunnittelemme ja toteutamme lisäksi erilaisia palveluita päivähoitajille, kirjastoille, yhdistyksille, kaupungeille ja kunnille. Tutustu lisää sanataiteen ohjauksen koulutuksiimme täällä. 

Tutustu myös ilmaiseksi ladattaviin opetusmateriaaleihimme täällä!

Toteutamme työpajoja ja ohjelmanumeroita kaiken ikäisille

Haluamme kannustaa jokaista lasta ja nuorta heittäytymään sanojen, kielten ja luomisen maailmoihin. Lapset ja nuoret hyötyvät sanoilla leikkimisestä erityisesti kielellisen kehittymisen osalta. Kielen monipuolinen käyttö ehkäisee syrjäytymistä, kehittää viestintätaitoja ja osallistaa. Koska kyseessä ei ole oppitunti, on virheiden tekeminen sallittua ja kokeilla voi rajoituksetta.

Oikeus kieleen ja kulttuuriin kuuluu kaikille

Kirjan talon lapsille ja nuorille suunnattuja sanataidepalveluita voi soveltaa eri kielillä ja monikulttuurisissa ympäristöissä. Kysy lisää! 

Lukemisen ei tarvitse olla tylsää

Me Kirjan talolla uskomme, että lasten ja nuorten lukuintoa tuetaan parhaiten tarttumalla heitä kiinnostaviin aiheisiin. Sanataiteessa ei tutkita vain kirjoja, vaan tutkimme myös pelejä, räppiä ja videoita.

Pyydä tarjous lapsille ja nuorille suunnatusta sanataidepalvelusta

4 + 7 =