Yhteislaulu muistihuollon menetelmänä: Yhdessä me muistamme -seminaari

Yhdessä me muistamme – Mitallinen yhteislaulu muistihuollon menetelmänä
sekä monitoimijuus taiteen ja hyvinvoinnin  rajapintapalveluissa.

Seminaari 1.12.2022, 13.15 – 16.00, Taiteen talon auditorio, 5 kerros, Nunnakatu 4

Ohjelma: 

Alkusanat: Kirjan talon toiminnanjohtaja Petri Tähtinen

Yhdessä me muistamme -menetelmän esittely: Sanataiteilijat Veera Vähämaa ja Sini Sandman

Tauko noin kello 14

Ryhmätoiminta kotona asuvan muistisairaan toimintakyvyn tukena ja elämänlaadun kohottajana: Jenni Majasuo, asumisyksikkö Kotikunnas ja Piritta Elonen, muistikuntoutus Tammikoti

Tutkimuksellinen näkökulma Yhdessä me muistamme -toteutukseen. Tutkijatohtori Henna Leino, Turun Yliopisto

Keskustelu

Tauko noin kello 15 

Tuokio taiteelle ja  tutustumis- sekä verkostoitumistilaisuus. 

Kahvi-, tee-, voileipä- ja hedelmätarjoilu kello 16 saakka.

Seminaariin mahtuu 35 osallistujaa ja tarjoilun vuoksi ilmoittautumiset osoitteeseen tilat.kirjantalo (at) gmail.com 29.11. mennessä.

Seminaari on suunnattu taiteen ja hyvinvoinnin rajapinnassa toimiville taiteilijoille, taiteen yhteisöille, tutkijoille ja alan koulutus- sekä hallinto-organisaatioiden työntekijöille. Seminaarissa on tarjolla tuoretta kokemusta taiteen toteutuksesta muistaisairaiden ryhmätoimintana, toiminnan asettumisesta tutkimukselliseen näkökulmaan, muistiyksiksiköiden näkemystä ja sana rahoitusratkaisujen etsimisestä. 

Yhdessä me muistamme -menetelmä on mahdollista oppia seminaarin aikana alustavasti. Seminaari sopii myös muuten vaan aiheesta kiinnostuneille.

Seminaaria ei tallenneta ja etäosallistuminen ei ole mahdollista.

Yhdessä me muistamme on Kirjan talon taiteilijoiden Marko Laihinen ja Markus Rantanen innoituksesta kehittämä mitalliseen yhteislauluun perustuva ryhmätoiminnan taidelähtöinen menetelmä muistisairaiden päivätoimintaan. Mallin ensimmäistä pilottia on tukenut Taiteen edistämiskeskus. Pilotin pohjalta kehitetty perhetoiminnan Yhdessä me muistamme -hanke sai rahoituksen Turun kaupungille osoitettujen kuolinpesien ja sosiaalirahaston tuotoista.