Viikonloppukurssit syksyllä 2023

 

Video ja sanataide II

Kurssilla kokeillaan ja tutkitaan liikkuvan kuvan ja sanataiteen yhteyttä ja harjoitellaan videokuvaamista, äänittämistä ja editointia.

Viikonloppuna kokeillaan omakuvallisia harjoitteita ja kukin osallistuja käsikirjoittaa, kuvaa ja leikkaa oman lyhyen videotarinan tai runovideon.

Tämä kurssi on jatkoa syksyn 2022 videokurssille, mutta sopii kaikille liikkuvan kuvan ja sanataiteen yhteyksistä ja käyttömahdollisuuksista kiinnostuneille, myös erilaisten luovien ryhmien ohjaajille.

Ota mukaan tabletti tai älypuhelin, jolla voi kuvata ja äänittää. Työskentelemme iMovie tai YouCut- ohjelmilla.

Kurssin ohjaa elokuvantekijä, sana- ja yhteisötaiteilija, taidekasvattaja Veera Lehtola. Lehtola on ihmisten kanssa innostuva, pohtimiseen taipuvainen liikkuvan kuvan ja sanataiteen osaaja. Lehtola ohjaa, käsikirjoittaa, kuvaa ja leikkaa elokuvia ja videoita mm. teatteriesityksiin. Yhteisötaiteilijana Lehtola on työskennellyt monitaiteisesti erilaisissa toimintaympäristöissä (mm. päiväkeskuksissa, vankiloissa, kouluissa, mielenterveysyhdistyksissä ja maahanmuuttajien parissa).

MISSÄ: Kirjan talo (Nunnankatu 4, 20700 Turku)

MILLOIN: la–su 19.–20.8. klo 11–16

ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE PÄÄTTYY 14.8.2023

Sähköpostitse kurssit@kirjantalo.org tai Kirjan talon kurssikaupan Sanataidepajat-osiossa.

HINTA: 200/100 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille, varusmiehille ja siviilipalvelusta suorittaville sekä äitiysvapaata viettäville.

Kurssi on ilmainen Kirjan talon taiteilijapoolin jäsenille.

Kehollista kirjoittamista

Kurssilla tutustutaan japanilaiseen Shindo -rentoutumismenetelmään. Se auttaa pysähtymään ja antaa tilaa palautumiselle. Se ohjaa kuuntelemaan kehoa, omia sisäisiä viestejä. Shindo on lempeä tapa tutkia kehoa ja mieltä.  Shindon tavoite on passiivinen olemisen kuuntelu vastakohtana suorittamiselle.

Alussa keskitymme tutkimaan omaa kehoa ja aistimaan sen tilaa ja toiveita meridiaanivenytysten avulla.  Aistimme omaa oloa ja kirjoitamme havaintoja ja tunnelmia.

Kurssilla ei tarvitse tuntea menetelmää tai itämaista ajattelua. Lähestymme aihetta uteliaina omista lähtökohdistamme ja avaamme tilaa uudelle. Kurssi antaa eväitä itsemyötätuntoiseen arkeen.

Shindoon kuuluu olennaisesti  myös kunnioittava kosketus. Pohdimme suomalaista kosketuskulttuuria ja tuntoaistin ulottuvuuksia.  Teemme harjoituksia jokaisen omilla ehdoilla. www.shindo.fi

Etenemme tehden vuorotellen erilaisia kehollisia harjoituksia ja kirjoittaen pieniä tuokioita, välillä  vähän pidempään. Kirjoitamme sanoja, runoja, tiloja ja tunnelmia; sisäisiä viestejämme.

Kurssille mukaan tarvitaan oma alusta (matto tai pari huopaa) tyyny ja kevyt peite.  Tuo myös omat muistiinpanovälineet ja vesipullo. – Mennään villasukkameiningillä, joustava kerrospukeutuminen auttaa rentoutumaan.

Kurssin opettaja on Riitta Mursula-Innanen, jolla on kymmenien vuosien kokemus opettajana ja Shindo- kouluttajana. ( www.unikki.fi )  Hän on opiskellut kulttuuritieteitä ja kirjallisuutta kasvatustieteen ohella. 

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 19.8.2023. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjantalo.org. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Huomioithan, että kurssilla ei ole etämahdollisuuksia.

MISSÄ: Kulttuuritalo Villi, Vähäsillankatu 9, Salo

MILLOIN: 2.-3.9  klo 11-16

OPETTAJA: Riitta Mursula-Innanen

HINTA: 200 / 100 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Kirjoita henkilö

Häneen kiintyy, häntä rakastaa, häneen uskoo ja hänelle toivoo hyvää – tai sitten hän herättää ristiriitaisia tunteita. Joka tapauksessa henkilö on olennainen osa proosan kerrontaa ja siksi tärkeä.

Mutta miten henkilön oikein voi kirjoittaa?

Tällä viikonloppukurssilla tutkitaan henkilöä useasta eri näkökulmasta. Aloitamme henkilöhahmoon liittyvästä teoriasta, pohdimme henkilön luomisen apukeinoja esimerkkien avulla, etsimme henkilöitä läheltä ja kaukaa. Tutkimme myös, miten kirjoittaa kokonaan fiktiivinen henkilö vs. biofiktiivinen henkilö, jolla on esikuva todellisuudessa. Teorian lisäksi tehdään erilaisia harjoituksia ja keskustellaan. Tavoitteena on, että osallistuja saa työkaluja oman tekstinsä henkilöiden kehittämiseen.

Kurssi on suunnattu proosan (romaani, novelli, lyhytproosa) kirjoittajille.

Ennakkotehtävät osallistujille:

Pohdi oman tekstisi (mahdollisia) henkilöitä. Hahmottele henkilöidesi historiaa, taustaa, mielipiteitä, haavoittuvuuksia ja vahvuuksia ja näiden välisiä yhteyksiä, muutoksia ja eroja. Tee muistiinpanoja.

Tutustu mahdollisuuksiesi mukaan seuraaviin teoksiin (tämä ei ole välttämätöntä mutta näistä kurssilla puhutaan):

Susanna Hast: Ruumis/huoneet (S&S 2022)

Ulla-Lena Lundberg: Liekinkantajat (Teos&Förlaget 2022)

Satu Rämö: Hildur (WSOY 2022)

Carol Shields: Larryn juhlat (Otava 1998)

Kurssin vetäjänä on kirjailija Minna Rytisalo (FM), joka on toiminut opettajana vuodesta 1998. Hänen esikoisteoksensa Lempi (2016) oli arvostelu- ja myyntimenestys. Se palkittiin Kiitos kirjasta -mitalilla, Botnia-palkinnolla ja kirjabloggaajien myöntämällä Blogistanian Finlandialla. Lempin käännösoikeudet on myyty viiteen maahan. Rouva C. (2018) lumosi lukijat ja sai Vuoden kirja -palkinnon, Kaarlen palkinnon ja Tulenkantaja-palkinnon. Molemmista romaaneista on tehty näyttämösovituksia.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 19.8. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjantalo.org . Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Huomioithan, että tällä kurssilla ei ole lähiopetusta.

MISSÄ: Etänä Teamssissä

MILLOIN: La 2.9. klo 11-16 ja su 3.9. klo 11-16

OPETTAJA: Minna Rytisalo

HINTA: 100 / 200 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Tarinan rakenne 

Oletko kirjoittanut romaanin, mutta jokin juonessa mättää? Tai onko sinulla tarinan alku ja loppu, mutta et tiedä miten saat keskikohdan toimimaan? Mietitkö, että miten ihmeessä romaanin saa pysymään kasassa?

Tarinan ja juonen rakenteesta on tehty lukuisia malleja Aristoteleen Runousopista alkaen. Tällä viikonloppukurssilla tavoitteena ei ole pakottaa omaa tarinaa tiettyyn tiukkaan malliin, vaan tutustua dramaturgisiin peruspalikoihin, jotka löytyvät kaikista (länsimaisista) rakennemalleista, oli kyseessä sitten aristotelisen draaman paradigma, Freytagin kolmio tai sankarin matka. Tutkimme henkilön muutosta ja syy-seuraussuhteita, ja myös muut dramaturgian keskeiset käsitteet kuten jännite, konflikti ja käänne tulevat tutuiksi.

Opiskelu tapahtuu opettajan vetämien teoriahetkien, lyhyiden kirjoitusharjoitusten ja pohdintatehtävien avulla. Kurssilla keskustellaan omasta käsikirjoituksesta paljon: parin kanssa, pienryhmissä ja koko porukalla. Mukaan kurssille tarvitaan kirjoitusvälineet. Kurssille on ennakkotehtävä, joka kytkeytyy jokaisen omaan käsikirjoitukseen, se lähetetään osallistujille ilmoittautumisajan umpeuduttua. Kurssin teoriamateriaalin opettaja jakaa kurssilla.

Kurssi on suunnattu proosan kirjoittajille, mutta se sopii kaikille dramaturgian perusteista kiinnostuneille, esimerkiksi narratiivisen tietokirjan kirjoittajille. Erityisen hyvin kurssi sopii henkilöille, joilla on halu kehittää omaa käsikirjoitusta vahvan tarinan ympärille.

Kurssin vetäjänä toimii kirjailija, FM, teatteri-ilmaisun ohjaaja Marja Kangas. Hän on pedagogisesti pätevä teatterin ja kirjoittamisen opettaja ja opettanut v. 1999 alkaen. Hänen esikoisromaaninsa Miestä näkyvissä voitti WSOY:n järjestämän käsikirjoituskilpailun ja se julkaistiin v. 2020. Romaanista on tehty myös teatterisovitus. Toinen romaani Miehiä ja mielenrauhaa ilmestyi WSOY:ltä v. 2022. Tällä hetkellä hän kirjoittaa runoa ja proosaa ja toimii sivutoimisena opettajana. Opiskelijapalautteiden mukaan hän on innostava ja kannustava sekä analyyttinen opettaja.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 26.8. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjantalo.org . Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Huomioithan, että kurssilla ei ole etämahdollisuuksia.

MISSÄ: Kirjan talolla, Nunnankatu 4 (Taiteen talo), 20700 Turku

MILLOIN: La 9.9 klo 11-16 ja su 10.9 klo 11-16

OPETTAJA: Marja Kangas

HINTA: 100 / 200 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Tekstejä taiteen pohjalta

Miten kirjoittaa maalaus tai sanallistaa tanssi? Miten kuvailla näkemäänsä tai kuulemaansa kiinnostavasti? Entä kuinka toimia kun kohtaa kliseen?

Viikonlopun aikana kirjoitamme lyhyitä harjoitustekstejä ja löydämme inspiraatiota ja iloa fiktion kirjoittamiseen eri taidemuodoista. Lisäksi kurssilaiset saavat työkaluja oman tyylinsä hiomiseen.

Kurssi sopii sekä aloitteleville että kokeneille kirjoittajille. Keskitymme pääosin proosaan, mutta oppeja voi hyödyntää myös esimerkiksi runoudessa, esseessä tai asiatekstissä.

Opettajana toimii palkittu kirjailija Anu Kaaja, jonka tuotanto käsittelee usein kuvataidetta ja visuaalista kulttuuria.

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 9.9. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjantalo.org. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa.

MISSÄ: Kirjan talolla (Taiteen talo, Nunnankatu 4). Huomioithan, että kurssilla ei ole etämahdollisuutta.

MILLOIN: 23. – 24.9 klo 11 – 16

OPETTAJA: Anu Kaaja

HINTA: 100/200

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Proosan aika

Miten aikaa kirjoitetaan? Miten ajan kuvaus ja romaanin rakenne liittyvät yhteen? Mitä tarkoittaa tekstin tilallinen muoto, entä millaisia kiinnostavia ratkaisuja ajan ja rakenteen yhteydestä romaanigenrestä löytyy? Kurssi keskittyy erityisesti proosaan ja koostuu luento-osuuksista, keskusteluista ja pienistä harjoituksista. Puramme ennakkotehtäviä yhdessä, mutta varsinaista yksilöpalautetta teksteistä kurssiin ei sisälly.

Emma Puikkonen on helsinkiläinen kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Koulutukseltaan hän on FM (pääaineena yleinen kirjallisuustiede) sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja. Kirjoittamisen Puikkonen aloitti jo varhain: vuonna 1987 ilmestyi proosateos Kissaihminen, joka palkittiin nuorten Kontakti-kilpailussa. Puikkonen on kirjoittanut myös librettoja ja näytelmiä, ja häneltä on ilmestynyt kuusi romaania aikuisille – viimeisimmät ovat Runeberg- ehdokas Musta peili (WSOY 2021) sekä ilmastonmuutosta käsitellyt Lupaus (WSOY 2019). Elokuussa 2023 Puikkoselta ilmestyy yhdessä Selja Ahavan kanssa romaanien rakenteita käsittelevä esseeteos Rakennenautintoja (Kosmos). 

Ennakkotehtävät osallistujille:

  1. Lue Äkkiä kuluu viisikymmentä vuotta – ajasta ja tilasta romaaneissa -essee. (Rakennenautintoja Ahava & Puikkonen, ilmestyy elokuussa 2023).
  1. Lue Virginia Woolf: Majakka
  1. Kirjoita novelli tai katkelma pidempää tekstiä ja palauta 3.10. mennessä. Tekstin pituus max 10 liuskaa, fontti 12, rivinväli 1,5.

Kiinnitä tekstissä huomiota aikaan. Esimerkiksi:

  • aikakokemus hajoaa
  • aika alkaa luupata
  • tapahtuu monessa ajassa
  • kerrotaan takaumien avulla tms.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 23.9. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit.kirjantalo@gmail.com. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Huomioithan, että tätä kurssia ei ole mahdollista suorittaa etänä.

MISSÄ: Kirjan talolla, Nunnankatu 4 (Taiteen talo), 20700 Turku

MILLOIN: La 7.10. klo 11-16 ja su 8.10. klo 11-16

OPETTAJA: Emma Puikkonen

HINTA: 100 / 200 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Miten kirjoittaa pahuudesta – Dekkaristin työkalupakki

Haluatko dekkaristiksi? Kirjoituskurssilla saat käytännön vinkkejä rikostarinoiden ideointiin ja suunnitteluun, juonen rakenteluun sekä kiinnostavien henkilöhahmojen ja miljöön kuvailuun. Keskustelemme siitä, miksi pahuus kiehtoo ja millaisin eri keinoin sitä kuvataan dekkareissa. Saat kirjoittajan työkalupakkiisi uusia keinoja, joilla ilmentää haluamaasi tunnelmaa ja luoda jännitystä. Käymme läpi myös kirjoittajan kompastuskiviä ja saat vinkkejä, miten oman projektisi kanssa kannattaa edetä sekä milloin ja miten lähestyä kustantajaa.

Esittelen kurssilla kehittelemäni Kasvava kehä -kirjoitusmallin, josta voit saada uutta pontta omaan kirjoittamiseesi – tai luoda kokonaan oman mallisi.

Kurssin opettajana toimiva Tuire Malmstedt on pieksämäkeläinen kirjailija ja kieltenopettaja. Malmstedtin esikoisromaani, Isa Karos -sarjan avausosa Pimeä jää (2018) ilmestyi vuonna 2018, ja palkittiin Suomen dekkariseuran toimesta vuoden 2018 parhaana esikoisdekkarina.

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 30.9. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjantalo.org . Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

MILLOIN: 14.–15.10. klo 10-15
MISSÄ: Kirjan talolla, Nunnankatu 4 (Taiteen talo), 20700 Turku
OPETTAJA: Tuire Malmstedt
HINTA: 200/140 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Kamalan ihanaa kauhua – kauhuelementtien hyödyntäminen kirjoittamisessa

Kiinnostaako kauhu? Haluaisitko tekstiisi lisää jännitystä ja tunnelmaa? Kamalan ihanaa kauhua -kurssilla sukelletaan kauhun maailmaan ja tutustaan sen rakennusaineisiin. Kurssin tavoitteena on tarjota osallistujille työkaluja ja näkökulmia kauhuelementtien tehokkaaseen hyödyntämiseen erilaissa teksteissä.

Kurssin aikana tutustutaan kauhun eri muotoihin ja alalajeihin ja harjoitellaan luomaan vahvoja kauhuelementtejä. Kurssilla tarkastellaan, miten kauhusta tuttuja ideoita voi hyödyntää myös genren ulkopuolella, kuten viihdekirjallisuudessa tai huumorin kontekstissa. Lisäksi pohditaan kevyemmän kauhun mahdollisuuksia ja rikotaan rohkeasti genrerajoja.

Kurssin aikana tehdään erilaisia kirjoitusharjoituksia sekä käydään läpi tapoja luoda tunnelmaa ja käyttää kuvailua tehokeinona. Osallistujille tarjotaan myös lukuvinkkejä ja esimerkkejä erilaisista tavoista kirjoittaa kauhua.

Valmistaudu tutkimaan pimeitä käytäviä, salaperäisiä olentoja ja yllättäviä juonenkäänteitä – anna kauhun johdattaa uusien tarinoiden äärelle.

Kurssin vetäjänä toimii kirjailija, sanataideohjaaja ja mediatutkija, FM Frida Maria Pessi. Hänen esikoisromaaninsa Kultakutri ja kesäkarhut voitti Otavan, Kariston ja Suplan viihderomaanikilpailun vuonna 2023. Pessi tutkii Turun yliopistossa lukemisen edistämistä mediakulttuurin keinoin, tekee suomalaista spefi-kirjallisuutta tunnetuksi kustannusosuuskunta Osuuskummassa ja viimeistelee toista romaaniaan, jossa kauhuelementin ovat merkittävässä roolissa.

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 14.10. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjatalo.org. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

MILLOIN: 28.-29.10. klo 11 – 16

MISSÄ: Kulttuuritalo Villi, Vähäsillankatu 9, Salo

OPETTAJA: Frida Maria Pessi

HINTA: 200/140 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Lavarunokurssi

Lavarunokurssilla kirjoitetaan esitettäväksi tarkoitettua runoutta ja tutustutaan sen esittämisen tarjoamiin mahdollisuuksiin, kuten äänenkäyttöön sekä tilan ja rekvisiitan hyödyntämiseen. Harjoitellaan myös mikrofonin käyttöä, mietitään keinoja esiintymisjännityksen hallitsemiseen ja esiintymiseen valmistautumiseen.

Aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta tai esiintymisestä ei tarvitse olla, mutta kurssi tarjoaa virikkeitä myös kokeneemmalle tekijälle. Tehtäviä tehdään kannustavassa ja turvallisessa ilmapiirissä.

Kurssin vetäjänä toimii Juho Kuusi, runoilija, lavarunoilija ja sanataideohjaaja. Esikoisrunokirja ”Piukkaan paikkaan lupa lyyä”, jonka on kuvittanut kuvataiteilija Aleksi Liimatainen, julkaistiin syksyllä 2020. Tällä hetkellä hän kirjoittaa toista runokirjaansa ja työskentelee osana SIIMES-kollektiivia.

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 4.11. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjatalo.org. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

MILLOIN: 18.–19.11. klo 11–16

MISSÄ: Kulttuuritalo Villi, Vähäsillankatu 9, Salo

OPETTAJA: Juho Kuusi

HINTA: 140/200 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Oma huone (Omaa aikaa, aikaa itselle)

Retriittimäinen omakuvallisen kirjoittamisen viikonloppu. Tällä viikonloppukurssilla voidaan levätä ja tunnustella taiteen kykyä antaa voimaa. Kirjoitetaan juuri sitä, mikä nyt kutsuu ja haluaa huomiota. Kuvitetaan ihania unia ja tehdään sanojen rinnalle kuvia. Voidaan luoda tilaa aukoa solmuja. ja ihmetellä. Venytellään. Ollaan vaan, yhdessä itsen äärellä. Ota mukaasi kynä, vihko, villasukat ja joogamatto tai muu alusta. Kurssi ei vaadi aiempaa kokemusta kirjoittamisesta, mutta kokemus elämästä on eduksi.

Veera Lehtola on dialogista syttyvä taidekasvattaja ja yhteisötaiteilija, joka tekee töitä monitaiteisesti erilaisissa ympäristöissä. Veera työskentelee videon kanssa, opettaa luovaa kirjoittamista, ohjaa monitaiteellisia työpajoja ja kehittää dialogista taidetta. Lisäksi hän opiskelee parhaillaan taideterapiaohjaajaksi.

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 18.11. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjatalo.org. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

MILLOIN: 2.–3.12. klo 11–16

MISSÄ: Kulttuuritalo Villi, Vähäsillankatu 9, Salo

OPETTAJA: Veera Lehtola

HINTA: 140/200 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).