Sanataidetta on enemmän! -teos julkaistu

Miten sanataide rakentaa hyvinvointia?

Kustantamo Kita on julkaissut teoksen Sanataidetta on enemmän! – Sanataide hyvinvointia rakentamassa. 

Sanataiteesta on olemassa vain vähän tutkimusta tai artikkelikokoelmia, joiden pariin aiheesta kiinnostunut voisi hakeutua. Keväällä 2023 ilmestyneessä kirjassa esitellään sanataiteen hyvinvointivaikutuksia erilaisten näkökulmien, kokemusten, hankkeiden ja harjoitusten kautta. Teoksen aiheiden kirjo on laaja ja kattaa niin yhteisötaiteen, työhyvinvoinnin kuin luontosanataiteenkin. Sanataiteella edistetään sekä omaa että yhteistä toipumista, lisätään jaksamista ja rakennetaan mielekkäämpää yhteiskuntaa ja elämää.

Artikkelien kirjoittajina on sanataideohjaajia, sanataiteilijoita, terapeutteja, tutkijoita ja muita luovan alan ammattilaisia ympäri Suomea. Tekstit ovat puheenvuoroja sisältäen kirjoittajien omia pohdintoja, sanataidetoimintaan osallistuneiden kokemuksia, harjoituksia ja paljon muuta. Kirjan ovat toimittaneet Hanna Dufva, Minka Salmirinne, Jenni Turunlahti ja Jasmine Westerlund. 

Teos on itsenäinen jatko-osa Sanataidetta on! – Työtavat, tekijät ja teoria -teokselle, joka ilmestyi vuonna 2019.

Yhteydenotot kita@kirjantalo.org

Sanataidetta on enemmän! – Sanataide hyvinvointia rakentamassa sekä muut kustantamo Kitan teokset löytyvät verkkokaupastamme.