Sanataide & videot -viikonloppukurssi 8.-9.10.

Tervetuloa luomaan videotarinoita lempeästi ja luovasti!

Sanataide & videot -kurssilla tutkitaan liikkuvan kuvan ja sanataiteen yhteyttä, ja harjoitellaan kuinka videokuvaamista ja editointia voidaan käyttää monipuolisena välineenä luovassa ryhmässä.

Kurssi sopii kaikille, jotka etsivät työhönsä ja elämäänsä luovia otteita ja metodeja. Kurssin sisällöissä tarkastellaan ensisijaisesti sanataiteen & videoiden hyödyntämistä ryhmätoiminnan konteksteissa. Kaipasit elämääsi luovaa taukoa tai työhösi uusia työkaluja, olet lämpimästi tervetullut!

Viikonloppuna kokeillaan omakuvallisia harjoitteita ja kukin osallistuja käsikirjoittaa, kuvaa ja leikkaa oma lyhyen videotarinan. Lisäksi keskustellaan videon käyttömahdollisuuksista yhteisötaiteen välineenä myös monikielisissä ryhmissä. Osallistujien tulee tuoda mukanaan älypuhelin/tabletti, jolla on mahdollista kuvata ja äänittää, ja johon on mahdollista ladata ilmainen videoeditointisovellus. Kurssilla opetellaan videoleikkausohjelman alkeet. Mikäli sinulla ei ole sopivaa laitetta, ole yhteydessä lainalaitteen saamiseksi tuottaja.kirjantalo@gmail.com – laitteen puuttuminen ei ole este osallistumisellle.

Kurssin ohjaa elokuvan tekijä, sana- ja yhteisötaiteilija, taidekasvattaja Veera Lehtola. Lehtola on ihmisten kanssa innostuva, pohtimiseen taipuvainen liikkuvan kuvan ja sanataiteen osaaja. Lehtola ohjaa, käsikirjoittaa, kuvaa ja leikkaa elokuvia ja videoita mm. teatteriesityksiin. Yhteisötaiteilijana Lehtola on työskentelennyt monitaiteisesti erilaisissa toimintaympäristöissä (mm. päiväkeskuksissa, vankiloissa, kouluissa, mielenterveysyhdistyksissä ja maahanmuuttajien parissa). Lisäksi Lehtola ohjaa työpajoja ja kehittää dialogista taidetta.

MISSÄ? Kirjan talo (Nunnankatu 2, 20700 Turku)

MILLOIN? la-su 8.-9.10. klo 11-16

ILMOITTAUTUMINEN? Sähköpostitse tuottaja.kirjantalo@gmail.com tai Kirjan talon kurssikaupasta (kirjantalo.org).

HINTA? 200/100 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille, varusmiehille ja siviilipalvelusta suorittaville, äitiysvapaata viettäville.

Kurssi on ilmainen Kirjan talon taiteilijapoolin jäsenille.