Sanataide & pelit -etäkurssi 3.-4.9.

SANATAIDE & PELIT -ETÄKURSSI 3.-4.9.

Tervetuloa Sanataide & pelit -viikonloppukurssille 3.-4.9. klo 11-16!  Takakansitekstit, nimet, dialogi, flavour-tekstit, historia, tunnelmaa luovat kuvaukset, ohjeet,  säännöt…peleissä on monenlaisia tekstejä, joiden luomiseen voi hyödyntää sanataiteen menetelmiä.
Sanataidetta ja pelitaidetta yhdistävät esimerkiksi monitaiteisuus ja yhteisöllinen ja osallistava tarinankerronta. Lisäksi kummatkin taiteet tarjoavat leikin ja luovuuden kautta vaihtoehtoisia ja tukevia reittejä lukutaitoon ja media- ja yhteiskuntatietoisuuteen. Sanataiteessa ja pelitaiteessa voi tutkia identiteettiä ja maailman rakenteita, yhdessä toimimisen tapoja, oppia uusia taitoja ja tärkeänä sisältönä voi olla myös lepääminen ja leikki.
Sisältö: Kurssilla tutustutaan sanataiteen harjoituksiin, joita voi hyödyntää pelien maailmojen, hahmojen, tarinan, juonen ja tunnelman rakentamisessa. Päivien aikana tehdään erilaisia harjoituksia sekä itsenäisesti kirjoittaen että teeman hengessä: pelillisesti. Kurssi on osa sanataiteen ohjauksen koulutuskokonaisuutta: olet lämpimästi tervetullut myös Juho Kuusen Lavarunous & rap -kurssille 10-11.9. sekä Veera Lehtolan Video-kurssille 8.-9.10.
Kenelle? Osallistujalla ei tarvitse olla kokemusta sanataiteen tai pelitaiteen tekemisestä. Viikonloppu voi toimia viikonlopun virkistyslomana, tutustumisena sanataiteeseen, mutta myös koulutuksena taiteen ja hoito-, ohjaus- ja opetusalan ammattilaisille.
Hinta? 200/100 € Alennettu hinta opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, äitiysvapaalaisille, siviili- tai varusmiespalvelusta suorittaville. Kurssi on Kirjan talon taiteilijapoolin jäsenille maksuton.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset sähköpostitse tuottaja.kirjantalo@gmail.com ma 29.8. mennessä. Ilmoitathan viestissäsi, oletko oikeutettu alennettuun hintaan.
Esteettömyys: Kurssi toteutetaan etänä Zoomissa la 3.9. klo 11-16 sekä su 4.9. klo 11-16. Päivän aikana pidetään taukoja, mutta myös omia taukoja voi pitää. Tehtävät ja materiaalit ovat sekä suullisesti että kirjallisesti.
Omia tekstejä ja peli-ideoita ei tarvitse jakaa, jos ei halua. Harjoituksista voi valita itselle mielekkäät.  Ohjaaja on koulutettu esteettömyyttä edistävissä ohjaustaidoissa ja  huomioi toiveita, jotta oma osallistuminen olisi mahdollista. Avustajat ja tulkit ovat tervetulleita. Minkäänlainen syrjintä ei ole kurssilla sallittua, muuten mukaan on tervetullut omanlaisenaan. Esteettömyystoiveissa voit olla yhteydessä suoraan ohjaajaan: Hanna Dufva hannadufva@icloud.com
Mitä sanataide on?  Sanataide on luovaa kirjoittamista, runoja, tarinoita, juttelua, kuuntelemista, nimeämistä, ajattelua ja vuorovaikutustaitoja –  eli oikeastaan kaikkea mitä sanoilla voi tehdä. Sanataiteesta usein sanottua: ”suoritusvapaata”, ”sallivaa”, ”yllättävän helppoa”, ”tekee hyvää”.
Lämpimästi tervetuloa!