Runoa lavalle! -teoshaku kutsuu runoilijat esiintymään

Kirjan talo – Bokens hus ry sekä Runoviikko-festivaali järjestävät yhteistyössä Runoa lavalle -teoshaun. Teoshaussa etsitään näyttämölle suunnattuja, monitaiteisia runoesityksiä. Teoshaun kautta valitaan yksi työryhmä, jolle tarjotaan 4000 € apuraha esityksen toteuttamiseen. Valitun teoksen kantaesitys nähdään Runoviikko-festivaalille marraskuussa 2022.

Kirjan talo on alusta saakka sijainnut teatterilavan vieressä ja eri vierailuja runon ja muun taiteen kanssa mustaan laatikkoon on tehty. Runoviikon juhlavuoden esityshaut varmistivat että laadukkaita ehdotuksia saatavilla, niin miksei sitten jokavuotisesti”, kommentoi Kirjan talon toiminnanjohtaja Petri Tähtinen.

Teoshaun taustalla näkyy myös lavarunouden suosion kasvu. Yhä useammalla paikkakunnalla on mahdollista osallistua säännölliseen lavarunotoimintaan. Lavarunoklubeilla esiintyjät ammentavat yhä useammin esittävästä taiteesta. Teoshaun ytimessä onkin kannustaa yhä useampi runoilija tuomaan tekstinsä lavalle.

Lavarunous on jo pitkään ollut kirjallisuuden valtavirtaa ja viime vuosina lavarunouden kentällä on ollut nähtävissä siirtymistä kohti yhä monitaiteisempaa ilmaisua”, kertoo Runoviikon puheenjohtaja Sampo Sihvola.

Teoshaussa valitulle esitykselle on luvassa myös kiertue-esityksiä vuoden 2023 aikana. Teoshaun yhteistyökumppaneina toimivat Turun ylioppilasteatteri, Nuoren Voiman Liitto Helsingistä ja Tukkateatteri Tampereelta. Vuonna 2023 esitykset tullaan näkemään myös osana Runokuun ja Tampereen Teatterikesän Off -ohjelmistoa. Myös kiertuenäytösten toteutusta tuetaan apurahalla.

Haku päättyy 15.5.2022. Hakukuulutus löytyy Kirjan talon ja Runoviikon verkkosivuilta. Lisätiedot hakemisesta annetaan sähköpostitse.

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT
Petri Tähtinen, Kirjan talon toiminnanjohtaja, 0445527737
Sampo Sihvola, Runoviikon puheenjohtaja, 0408618748