Linnankatu 24 seinätaide

Linnankadulla Kirjan talossa kävijöitä ilahduttivat lukuisat seinämaalaukset.
 
Erik Bryggmanin arkkitehtuuri oli innoittajana, kun Katri Ikävalko suunnitteli aulan ja portaikon teemaa. Kokonaisuuteen kuuluvat seinälle maalattu puu, punaiset portaat ja punaiseksi maalattu syvennys seinässä. Teos on vuodelta 2011 ja sen on rahoittanut Varsinais-Suomen taidetoimikunta.
 
Tiina Lehikoinen luonnehtii vuonna 2017 valmistunutta Juukadakkadiia juukadakkadaa-teostaan seuraavasti:
”Halusin tehdä teoksen tila edellä. Koska Kirjan talolla järjestetään kursseja myös lapsille, päätin ensisijaistaa heidät yleisönä ja lähdin liikkeelle kepeydestä ja väreistä. Maalaus on luonteeltaan kuvitusmainen ja naiivin ilotteleva. Naisjättiläinen pomppii rapuissa hyppynarua, ja kulman takaa paljastuu tärisevä kasvi. Hahmon mittasuhteet muuttuuvat sen mukaan, katsotaanko sitä alhaalta vai ylhäältä. Maalauksen nimi on ote lastenlaulun kertosäkeestä, jossa vanha reissaaja koettaa nousta vuorelle, mutta hänen matkansa katkeaa kaiken aikaa erilaisiin esteisiin. Jää katsojan päätelväksi, pääseekö naisjättiläinen pomppimaan portaat ylös.” Teoksen tilasi Kirjan talo – Bokens hus ry.
Milla Hannulan teki talon eri huoneisiin 4 elementtiä kuvaavat maalaukset vuonna 2009. Puun oksa, lentävä kirahvi, lohikäärme ja valas edustavat maata, ilmaa, tulta ja vettä. Maalaukset on rahoittanut Varsinais-Suomen taidetoimikunta.

 

Toimistohuoneen seinää koristi huoneessa joskus toimineiden kustantamo Savukeitaan (pata) ja runoyhteisö Nihil Interitin logot.

Sananeliötä ja palindromeja sisältävä ”Etsi, ole loiste” on vuodelta 2015. Sen maalasi Sami Liuhto, jonka mukaan teos ”Etsi, ole loiste sisältää monenlaista. Teoksessa saattaa olla suhteita”. Maalauksen tilasi Kirjan talo – Bokens hus ry.

Samassa tila sananeliöiden kanssa leijailivat syksyiset lehdet ja toisella seinällä satelliitit, planeetat ja tähdet avaruudessa. Kuvien tekjästä ei ole tietoa.

Keittiön seinään maalasi Johanna Taskinen Varsinais-Suomen maakuntapuu tammen vuonna 2009. Työn rahoitti Varsinais-Suomen taidetoimikunta.

Kirjan talon vessat saivat koristeekseen lempeät maalaukset keväällä 2021. Maalaukset taiteili Kirjan talo – Bokens hus ry:n tilaustyönä käsityötaiteilija Noora Happonen. Maalaukset toteutettiin rinnakkain Kirjan talon vessahaikukilpailun kanssa. Haikut eivät koskaan ehtineet seinälle asti ja ne jäivät odottamaan uutta kotia Taiteen talosta.

Sade tuloillaan
mitä kaikkea tänään
en tekisikään
(Jouni Lappi)

Tervetuloa
Huuhdo pois myös murheesi
Tervemenoa
(Hanna Ojala)