Paikan poetiikka

013
200,00 €
Varastossa
1
Tuotetiedot

Kurssi paikan hengestä innoittuville, kaunokirjallista ilmaisua etsiville. Antaudu paikan mysteerille ja tule kirjoittamaan maasta, vedestä, rakennuksista ja niiden elämästä nousevia kaunokirjallisia tekstejä. Kolmipäiväisen kurssin aikana keskitytään ennen muuta kirjoittamiseen, mutta tehdään sään salliessa myös pieniä retkiä lähialueille sekä esitellään paikasta ja paikallisuudesta ammentavaa kaunokirjallisuutta Claudio Magrisista ja Marit Kaplasta Esther Kinskyn kautta Kari Rummukaiseen, tietokirjallisuutta ja filosofisia näkökulmiakaan unohtamatta. Kurssilla saa kirjoittaa turkulaisesta ympäristöistä tai mistä tahansa itse valitsemastaan paikasta, eikä kohteen tarvitse olla pihavajaa, ojanmutkaa tai alikulkutunnelia kummallisempi.

Jouko Sirola on suomalainen kirjailija. Sirola on julkaissut runouden rajamailla liikkuvia proosateoksia, kuten novellikokoelmat Sisustus, Käsijarru kukkapenkissä, Ennustuksia (2023) ja romaanin Mitään pelättävää ei ole. Paikan henkeä hän on tutkinut dokumentaarisen aineiston pohjalta fabuloivissa romaaneissa Lumottu niitty - erään tien tarinoita ja Ihmeellinen matka halki Suomen äärimmäisten seutujen.

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 19.4. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjatalo.org. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

MILLOIN: 3.-5.5

Pe 17–20

La 10–16.15

Su 10–16.15

MISSÄ: Kirjan talolla, Nunnankatu 4 (Taiteen talo), 20700 Turku

OPETTAJA: Jouko Sirola

HINTA: 200/140 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Tallenna tuote myöhempää käyttöä varten