Kurser på svenska hösten 2022

 

Poesikurs

Skriver du dikter och vill starta i gång ordentligt med skrivandet? Längtar du efter ett poesisammanhang där du kan inspireras och utvecklas i lyrikgenren? Klicka dig då in på Poesikursens distansträffar!

Poesikursen går ut på att skriva dikter och hitta den egna tematiken genom att experimentera med språket. Främsta fokus ligger på deltagarnas egna språkliga uttryck och skrivövningarna anpassas till deltagarnas önskemål och teman.

Tillsammans i grupp ger vi feedback på varandras dikter och diktskrivandet utvecklas längsmed kursens gång. Målet är att utvecklas i egen takt med sitt diktskrivande.

Poesikursens dragare är estradpoeten och författaren Rosanna Fellman. Fellman har tidigare undervisat som lärare vid Åbo arbetarinstitut och använder sig gärna av språkliga utmaningar i sina skrivövningar. Fellmans första kritikerrosade diktsamling Strömsöborna (2019) vann Vimma-priset och hennes andra diktbok Republikens President – Tasavallan Presidentti utkom våren 2022.

Sista anmälningsdag 14.9. 2022. Kursen ges som distansundervisning för att så många som möjligt från olika orter kan delta. Max åtta deltagare, men minst sex stycken. Om mindre än sex anmäler sig startar kursen ej. Senast en vecka före kursstart kontaktas deltagarna om praktiska arrangemang.

LÄRARE: Rosanna Fellman

TIDSSCHEMA: Varannan onsdag 27.9. / 12.10. / 26.10. / 9.11. / 23.11. / 7.12. kl. 18-20 på Zoom.

OBS! Ändrad datum för första lektion tisdag 27.9.

PRIS: 120 / 200 €
Nedsatt pris för studerande, arbetslösa, pensionärer och Bokens hus medlemmar.

 

Att skriva roman

Välkommen på veckoslutskurs för att tackla frågan hur skriva en roman. Och vad en roman är, kan, kunde vara. Konsten att hitta till en form och ett uttryck för den. Om romanens byggstenar och organisk dramaturgi. Föreläsningar, diskussion, skrivövningar i konkret anslutning till det du vill göra. Det som behövs är vilja och lust och beredskap att skriva.

Kursens dragare är författare Monika Fagerholm. Fagerholm lovar två dagar fyllda av inspiration och energi. Enligt deviserna ”Tänk inte text tänk värld” och ”Om du inte vet var du ska börja börja var som helst.” Ta med dator eller penna och papper, ser fram emot!

Sista anmälningsdag 5.11.2022. Max 12 deltagare, men minst åtta stycken. Om mindre än åtta anmäler sig startar kursen ej. Senast en vecka före kursstart kontaktas deltagarna om praktiska arrangemang.

NÄR: 12.-13.11. kl. 11-16

VAR: På Bokens hus, Nunnegatan 4, 20700 Åbo (Taiteen talo, Konstens hus)

LÄRARE: Monika Fagerholm

PRIS: 100/200 €
Nedsatt pris för studerande, arbetslösa, pensionärer och Bokens hus medlemmar.