Kirjoittajapiirit keväällä 2022

Tutustu Kirjan talon kirjoittajapiireihin keväällä 2022!

 

  • Proosan kirjoittajapiiri, etäopetus
  • Proosan kirjoittajapiiri, lähiopetus
  • Runon kirjoittajapiiri
  • Sano se! Ilmastotunteiden ja ekokirjoittamisen piiri
  • Poesikurs

Ilmoittaudu kirjoittajapiireihin tästä!

Pyrimme järjestämään lähiopetuksen suunnitellusti, tarvittaessa muokkaamme kursseja etämuotoon tai siirrämme kurssien ajankohtaa. Kaikista muutoksista olemme yhteydessä kursseille ilmoittautuneisiin.

Voit lähettää kysymyksiä kursseille osallistumisesta sähköpostitse tuottaja.kirjantalo@gmail.com.

 

Proosan kirjoittajapiirit

Proosapiirin tapaamisissa käydään läpi kirjoitusvinkkejä muun muassa henkilöhahmojen ja tarinan rakentamiseen. Kurssilla tehtävien kirjoitusharjoitusten tavoitteena on tarjota osallistujille työkaluja oman proosatekstin tuottamiseen. Tapaamisten lisäksi myös kotona kirjoitetaan harjoituksia ja luetaan muiden piiriläisten kirjoittamia tekstejä. Osallistujat saavat myös ohjaajalta palautetta tekemistään harjoituksista.

Etäkurssin vetää Riikka Kujanen.  Kujanen on opiskellut Turun yliopistossa yleistä kirjallisuustiedettä ja luovaa kirjoittamista. Hän on toiminut mm. kirjallisuuslehti Lumoojan toisena päätoimittaja.

Lähikurssin ohjaa Petri Vieno. Vieno on opiskellut opiskellut luovaa kirjoittamista ja yleistä kirjallisuustiedettä Turun yliopistolla, ja toimii tällä hetkellä äidinkielen opettajana ja Sammakko Kustannuksessa kustannustoimittajana. 

Proosan kirjoittajapiirejä järjestetään kaksi. Toinen lähiopetuksena Kirjan talolla (Linnankatu 24, Turku) toinen kokonaan etänä Zoom-palvelun avulla. Nyt voit osallistua suosittuun proosapiiriin mistä päin maailmaa tahansa tai halutessasi tulla Kirjan talolle!

Kurssille mahtuu maksimissaan 8 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 6 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Ilmoittautuminen lähiopetuseen päättyy 14.2.2022 ja etäopetukseen 17.2.2022. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit.kirjantalo@gmail.com. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. 

MISSÄ? Kirjan talolla, Linnankatu 24, 20100 Turku / Zoomissa etäyhteyksin

MILLOIN? Lähiopetuksena Kirjan talolla maanantaisin 28.2. / 14.3. / 28.3. / 11.4. / 25.4. / 9.5. klo 18-20

Etäopetuksena Zoomissa torstaisin 3.3. / 17.3. / 31.3. / 14.4. / 28.4. / 12.5. klo 18-20 

OPETTAJA? Riikka Kujanen (etä) / Petri Vieno (lähi)

HINTA? 120 / 200 €  

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Kurssi laskutetaan kurssin jälkeen. 

Etäopetukseen osallistuvilla on oltava käytössään lisäksi toimiva verkkoyhteys, mikrofoni, verkkokamera. Zoomin käyttö on osallistujille maksutonta.

 

Runon kirjoittajapiiri

Runon kirjoittajapiirissä annetaan kielen yllättää. Yksittäisten runojen, kokoelmamuodon ja kirjoittamisenkin ongelmiin haetaan ratkaisuja yhdessä, palautteen, kokeilujen ja uusien näkökulmien avulla. Kirjoittamisen lisäksi taitoja kehitetään myös runoja yhdessä lähilukemalla. Runon ilmaisukeinoja ja mahdollisuuksia käydään läpi osallistujien omien tekstien kautta, kunkin henkilökohtaiset tavoitteet huomioiden.

Kurssin ohjaa Henriikka Tavi. Tavi on runoilija ja kirjailija, joka opettaa kirjoittamista mm. Kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinjalla. Tavi on tehnyt paljon yhteistyötä kuvataiteilijoiden ja säveltäjien kanssa, ja musiikilliset, materiaaliset ja kuvalliset elementit ovat hänen kielessäänkin keskeisiä. Tavi kuvailee omaa kirjoittamistaan seuraavasti: ”Kirjoittajana joudun usein sietämään pitkiä aikoja omaa aikaansaamattomuuttani ja kunnollisen idean puutetta. Ajattelen että kirjallinen idea on sisällön ja kirjallisten keinojen yhdistelmä, se on yhtä lailla tapa puhua kuin se mistä puhutaan. Joskus ideaa on parasta etsiä kirjoittamalla, joskus ei auta kuin odottaa. Ajattelen että onnistunut ja iloa tuottava kirjoittamisprosessi on tulkitsevaa vuoropuhelua tekijästään pikkuhiljaa itsenäistyvän teoksen kanssa. Kirjoittaja on todellakin tekstiensä ensimmäinen lukija, niin kuin monesti sanotaan.

 

Kurssille mahtuu maksimissaan 8 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 6 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 16.2.2022. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit.kirjantalo@gmail.com. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. 

MISSÄ? Kirjan talolla, Linnankatu 24, 20100 Turku

MILLOIN? Lähiopetuksena Kirjan talolla keskiviikkoisin 2.3. / 16.3. / 30.3. / 13.4. / 27.4. / 11.5. klo 18-20

OPETTAJA? Henriikka Tavi

HINTA? 120 / 200 €  

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Kurssi laskutetaan kurssin jälkeen. 

 

Sano se! Ilmastotunteiden ja ekokirjoittamisen kirjoittajapiiri

Ahdistaako ilmastonmuutos? Herättääkö metsä tai merenranta kaipausta? Vai löytyykö kivenkolosta tarina? Ilmastotunteiden ja ekokirjoittamisen kirjoittajapiirissä  inspiroidutaan ilmaston ja luonnon herättämistä tunteista ja etsitään niille sanoja.

Tapaamisissa tehdään läsnäoloharjoituksia, suunnataan ulos lähiluontoon ja etenkin kirjoitetaan. Jokaisessa työpajassa tehdään kirjoitusharjoituksia, jaetaan tekstejä ja jutellaan niistä. Tutustumme myös ekokritiikin ajatuksiin ja kirjoittamiseen tapana käsitellä ilmastoahdistusta.

Kurssin ohjaa Leena-Kaisa Laakso. Laakso on kirjoittaja, vapaa toimittaja ja tietokirjailija sekä luovan kirjoittamisen väitöskirjatutkija, jota kiinnostaa luonnon, kirjoittamisen ja kokemuksen yhteys. Hän opettaa kirjoittamista myös mm. avoimen yliopiston puolella.

Kurssille mahtuu maksimissaan 8 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 6 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 22.2.2022. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit.kirjantalo@gmail.com. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. 

MISSÄ? Kirjan talolla, Linnankatu 24, 20100 Turku

MILLOIN? Lähiopetuksena Kirjan talolla tiistaisin 8.3. / 22.3. / 5.4. / 19.4. / 3.5. / 19.5. klo 18-20

OPETTAJA? Leena-Kaisa Laakso

HINTA? 120 / 200 €  

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Kurssi laskutetaan kurssin jälkeen. 

 

Poesikurs

Skriver du dikter och vill få feedback för dem? Längtar du efter ett poesisammanhang där du kan inspireras och utvecklas i lyrikgenren? Klicka dig då in på Poesikursens distansträffar!

Poesikursen går ut på att skriva dikter och hitta den egna tematiken genom att experimentera med språket. Främsta fokus ligger på deltagarnas egna språkliga uttryck och skrivövningarna anpassas till deltagarnas önskemål och teman. Vi provar även på olika typers bildspråk och diktstilar.

Tillsammans i grupp ger vi feedback på varandras dikter och diktskrivandet utvecklas längsmed kursens gång. Målet är att utvecklas i egen takt med sitt diktskrivande.

Poesikursens dragare är estradpoeten och författaren Rosanna Fellman. Fellman har tidigare undervisat som lärare vid Åbo arbetarinstitut och använder sig gärna av språkliga utmaningar i sina skrivövningar. Fellmans första kritikerrosade diktsamling Strömsöborna (2019) vann Vimma-priset och hennes andra diktbok Republikens President – Tasavallan Presidentti utkommer våren 2022.

Kursen ges som distansundervisning för att så många som möjligt från olika orter kan delta. Max åtta deltagare, men minst sex stycken. Om mindre än sex anmäler sig startar kursen ej. Senast en vecka före kursstart kontaktas deltagarna om praktiska arrangemang.

LÄRARE? Rosanna Fellman

TIDSSCHEMA? Varannan onsdag 16.2. / 2.3. /16.3. / 30.3. / 13.4. / 27.4 kl.18 – 20 på Zoom

PRIS? 120 / 200 €  

Nedsatt pris för studerande, arbetslösa, pensionärer och Bokens hus medlemmar.