Kirjan talon kurssit Salossa keväällä 2023

Kevätkaudella 2023 Kirjan talo järjestää kolme viikonloppukurssia Salossa. Salon kurssit ovat kulttuuritalo Villissä, Vähäsillankatu 9.

Kaikki tiedot kursseista ja ilmoittautumisohjeet:

Kevään 2023 kurssit Salossa | Kirjan talo

Lavarunokurssi 29.-30.4.

Huom! Uusi ajankohta 29.-30.4.

Lavarunokurssilla sekä kirjoitetaan esitettäväksi tarkoitettua runoutta että tutustutaan sen esittämisen tarjoamiin mahdollisuuksiin, kuten äänenkäyttöön sekä tilan ja rekvisiitan hyödyntämiseen. Harjoitellaan myös mikrofonin käyttöä, mietitään keinoja esiintymisjännityksen hallitsemiseen ja esiintymiseen valmistautumiseen.

Aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta tai esiintymisestä ei tarvitse olla, mutta kurssi tarjoaa virikkeitä myös kokeneemmalle tekijälle. Tehtäviä tehdään kannustavassa ja turvallisessa ilmapiirissä.

Ohjaaja: Juho Kuusi

Eroon kirjoitusjumeista 15.-16.4.

Entä jos kirjoittaminen olisi väri tai musiikkia? Miltä näyttää kirjallinen muotokuva, tai teksti ilman sanoja? Kurssin tarkoituksena on kokeilla erilaisia harjoituksia, jotka yhdistelevät kirjoittamista ja muita taiteita. Mukana on muun muassa valokuvaamista, kuvataiteita ja musiikkia. Kurssilla pääset käyttämään niin kuulo-, näkö- kuin tuntoaistiasikin!

Kurssi keskittyy luovuutta herätteleviin harjoituksiin. Näiden harjoitusten avulla kirjoittaja voi löytää uudenlaisia näkökulmia kirjoittamiseensa ja päästä eroon tyhjän paperin kammosta.

Harjoitusten ohella kurssilla puhutaan lyhyesti leikin ja luovuuden tärkeydestä kirjoittamisessa sekä siitä, millä eri tavoin taidetta ja kirjoittamista voi yhdistellä. Kurssilla ei ole osaamisvaatimuksia.

Ohjaaja: Miska Karhu

Runokurssi 20.-21.5.

Miten välttyä kirjoittamasta vaivaannuttavia metaforia? Miten kidnapata kuulijan mielenkiinto koko runon ajaksi? Mitä runous edes on ja onko sen pakko olla sitä?

Kurssilla lähestytään runouden kirjoittamista ja kielellistä luovuutta useasta suunnasta tarjoten erilaisia työkaluja tekstin ideointiin, tuottamiseen ja editointiin. Kurssi sopii niin elämäntaparaapustelijoille kuin ensimmäistä säettään varovasti veisteleville aloitteilijoille.

Ohjaaja: Daniil Kozlov