Kirjan talon kesäkurssit

 

Tänä kesänä Kirjan talo järjestää luovan kirjoittamisen kursseja aikuisille ja lapsille. Kurssit pidetään Kirjan talon tiloissa Taiteen talossa (Nunnankatu 4, Turku). Yksi kursseista, Kehollista kirjoittamista, järjestetään Salossa kulttuuritalo Villissä (Vähäsillankatu 9).

Ilmoittautuminen kursseille tästä linkistä.

 

Kesällä kerran -omaelämäkerrallinen iltakurssi

 Kaksipäiväisellä omaelämäkerrallisella iltakurssilla eletään ja kirjoitetaan kesää! Väljät otsikot inspiroivat oman näkökulman ja kirjoittajaäänen vahvistamiseen, ja tekstien jakamisen ansiosta kirjoittaja saa arvokasta palautetta. Kurssilla liikutaan keveästi ajassa ja paikoissa, toden ja kuvitellun rajapinnoilla. Vihko ja kynä mukaan!

Riitta Suominen on kokenut sanataideohjaaja, joka on ohjannut erityisesti omaelämäkerrallisia ja autofiktiivisiä kursseja. Kirjoittajana hän on palkittu aforistikko ja julkaissut yhden runoteoksen (2020). Hänen kursseistaan saamansa palaute kiittää levollisesta ilmapiiristä ja rakentavasta, olennaisen esiin nostavasta palautteesta.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 7 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).Ilmoittautuminen kurssille päättyy 10.7.23. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjantalo.org .

Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Huomioithan, että kurssilla ei ole etämahdollisuuksia.

MISSÄ: Kirjan talolla, Nunnankatu 4 (Taiteen talo), 20700 Turku

MILLOIN: 24-25.7. klo 17-19.30

OPETTAJA: Riitta Suominen

HINTA: 66 / 110€

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Kurssi laskutetaan kurssin jälkeen. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

 

Kesäinen lavarunokurssi

Kaksipäiväisellä iltakurssilla tutustutaan lavarunouden metodeihin ja kirjoitetaan ja luetaan yhdessä. Tämän lisäksi harjaannutaan lempeään äänenkäyttöön sekä pohditaan esiintymisjännitystä. Sopii niin lavarunouteen jo tutustuneille että siitä uteliaille. Omat muistiinpanovälineet mukaan!

Aura Nurmi on runoilija, Lukukeskuksen Mun tarina -hankkeen taiteellinen suunnittelija ja yksi Helsinki Poetry Connection -yhdistyksen perustajajäsenistä. Nurmen esikoiskokoelma Villieläimiä (2016) oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana ja sai Kalevi Jäntin palkinnon. Nurmen toinen runokokoelma, Leijonapatsailla (Otava), ilmestyi vuonna 2020.

Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 7 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).Ilmoittautuminen kurssille päättyy 2.7.23. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjantalo.org .

Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
Huomioithan, että kurssilla ei ole etämahdollisuuksia.

MISSÄ: Kirjan talolla, Nunnankatu 4 (Taiteen talo), 20700 Turku
MILLOIN: 11.-12.7. klo 17-19.30
OPETTAJA: Aura Nurmi
HINTA: 150 / 75€

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Kurssi laskutetaan kurssin jälkeen. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Kehollista kirjoittamista Salossa

Kurssilla tutustutaan japanilaiseen Shindo -rentoutumismenetelmään. Se auttaa pysähtymään ja antaa tilaa palautumiselle. Se ohjaa kuuntelemaan kehoa, omia sisäisiä viestejä. Shindo on lempeä tapa tutkia kehoa ja mieltä. Shindon tavoite on passiivinen olemisen kuuntelu vastakohtana suorittamiselle.

Alussa keskitymme tutkimaan omaa kehoa ja aistimaan sen tilaa ja toiveita meridiaanivenytysten avulla. Aistimme omaa oloa ja kirjoitamme havaintoja ja tunnelmia.

Kurssilla ei tarvitse tuntea menetelmää tai itämaista ajattelua. Lähestymme aihetta uteliaina omista lähtökohdistamme ja avaamme tilaa uudelle. Kurssi antaa eväitä itsemyötätuntoiseen arkeen.

Shindoon kuuluu olennaisesti myös kunnioittava kosketus. Pohdimme suomalaista kosketuskulttuuria ja tuntoaistin ulottuvuuksia. Teemme harjoituksia jokaisen omilla ehdoilla. www.shindo.fi

Etenemme tehden vuorotellen erilaisia kehollisia harjoituksia ja kirjoittaen pieniä tuokioita, välillä vähän pidempään. Kirjoitamme sanoja, runoja, tiloja ja tunnelmia; sisäisiä viestejämme.

Kurssille mukaan tarvitaan oma alusta (matto tai pari huopaa) tyyny ja kevyt peite. Tuo myös omat muistiinpanovälineet ja vesipullo. – Mennään villasukkameiningillä, joustava kerrospukeutuminen auttaa rentoutumaan.

Kurssin opettaja on Riitta Mursula-Innanen, jolla on kymmenien vuosien kokemus opettajana ja Shindo- kouluttajana. ( www.unikki.fi ) Hän on opiskellut kulttuuritieteitä ja kirjallisuutta kasvatustieteen ohella.
Kurssille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 8 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 12.6.23. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjantalo.org. Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
Huomioithan, että kurssilla ei ole etämahdollisuuksia.

MISSÄ: Kulttuuritalo Villi, Vähäsillankatu 9, Salo
MILLOIN: 26-29.6. klo 17-20
OPETTAJA: Riitta Mursula-Innanen
HINTA: 240 / 120€

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Kurssi laskutetaan kurssin jälkeen. Viikonloppukurssi laskutetaan kurssin jälkeen.

Kurssit lapsille ja nuorille

Salla Tuukkanen: Mielikuvituksen kesä -kurssi

9–12-vuotiaiden kesäkurssilla tutustutaan sanataiteeseen

 ja luovaan kirjoittamiseen monipuolisesti. Keksitään, kuvitellaan ja kirjoitetaan. Jutellaan ja innostutaan! Kurssin tavoitteena on löytää sanoista iloa ja ammentaa mielikuvitusta erilaisiin teksteihin.

Voit ottaa mukaan evästä ja juomapullon. Halutessasi voit ottaa mukaan omat kirjoitusvälineet, mutta tarvikkeita saa myös Kirjan talolta.

Aikataulu: pe 9.6.,  ti 13.6., to 15.6., ma 19.6. ja ti 20.6. klo: 10-12

Paikka: Kirjan talo / Taiteen talo, Nunnankatu 4, E-rakennus, 3. krs.

Hinta 100€

Ohjaajan esittely: Sanataideohjaaja Salla Tuukkanen on taiteen ja kulttuurin ammattilainen. Koulutukseltaan hän on kulttuurituottaja (AMK) ja metsämörriohjaaja, ja hän on myös suorittanut pedagogisia opintoja.  

Sini Sandman: Nuorten pelikässärikurssi

13-16 -vuotiaiden pelikässärikurssilla suunnitellaan omaa pelimaailmaa, hahmoja ja tarinaa. Kurssilla ei tähdätä valmiisiin peleihin, vaan siihen, että jokaiselle jäisi aikaa tutustua omaan luovuuteen, tavata toisia peleistä kiinnostuneita ja oppia, millaisista asioista pelin tarina voi esimerkiksi syntyä. 

Voit ottaa mukaan evästä ja juomapullon. Halutessasi voit ottaa mukaan omat kirjoitusvälineet, mutta tarvikkeita löytyy myös Kirjan talolta.

Aikataulu: ma 10.7., ti 11.7., ke 12.7., to 13.7. ja pe 14.7. klo: 13-15

Paikka: Kirjan talo / Taiteen talo, Nunnankatu 4, E-rakennus, 3. krs.

Hinta 100€

Ohjaajan esittely: Sanataideohjaaja Sini Sandman on taiteen ammattilainen. Koulutukseltaan hän on teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK).

Hanna Dufva: Fantasiat ja utopiat – nuorten luovan kirjoittamisen

 kurssi

16–25-vuotiaille suunnattu luovan kirjoittamisen kolmipäiväinen kurssi. Kurssipäivän aikana kokeillaan erilaisia luovan kirjoittamisen matalan kynnyksen harjoituksia, kuten harjoituksia kirjoittamisen alkuun pääsemiseen ja omien ideoiden ja kiinnostusten vahvistamista niin, että kirjoittamista on helpompi jatkaa myös kurssipäivien jälkeen. Kurssilla voi suunnitella omia tarinoita halutessaan myös piirtäen.

Voit ottaa mukaan evästä ja juomapullon. Halutessasi voit ottaa mukaan omat kirjoitusvälineet, mutta tarvikkeita löytyy myös Kirjan talolta.

Aikataulu: ma 7.8. 12-15.30,  ti 8.8. 12-15.30 ja ke 9.8. klo 12-15.00

Paikka: Kirjan talo/ Taiteen talo, Nunnankatu 4, E-rakennus, 3. krs.

Hinta 100€

Ohjaajan esittely: Sanataideohjaaja Hanna Dufva on taiteen ammattilainen (yamk) erityispedagogiikan ja esteettömyystaitojen lisäkoulutuksilla.