Karri Kokon visuaalisia runoja Kirjan talolla 4.-13.11. Avajaiset 3.11.

Mihin kaikkeen visuaalinen runous yltää, sen näyttää runoilija Karri Kokko Varsinaissuomen runoviikoille pystyttämässään näyttelyssä.

Näyttelyn nimi on Runous ei ole yksi asia. Näyttely koostuu kolmesta itsenäisestä sarjasta. ”Asia harvinaisen selvä” sisältää kumileimasimin tuotettuja runoja yhtä aikaa tutusta ja perin oudosta maailmasta. ”Maailman olioita” jatkaa samasta teemasta, mutta lisää ilmaisuunsa väriä. Ja ”Scintilla” esittelee joukon kaavainten avulla toteutettuja aseemisia runoja. 

Aseeminen kirjoittaminen yhdistelee kuvaa ja tekstiä jättäen tuloksen avoimeksi katsoja tulkinnoille.

Viimeksi mainittu aseeminen sarja ”Scintilla” on julkaistu myös kirjan muodossa ja on siten osa projektia, jossa tekijä haluaa kokeilla analogisen ja digitaalisen julkaisemisen rinnakkaisia mahdollisuuksia. Näyttelyn teokset ovat toisin sanoen myynnissä sekä yksittäisinä originaaleina että teoksiksi painettuina kokonaisuuksina.

40-vuotistaitelijajuhlaansa tänä vuonna viettävä Karri Kokko (s.1955) on Helsingissä asuva ja työskentelevä runoilija, jonka esikoisteoksen Uno Boy ilmestymisestä tulee tänä syksynä kuluneeksi 40 vuotta. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat myös Varjofinlandia (2005), Retweeted (2016) ja Kehre (2020) ja Käsialoja (2020). 

Näyttely Kirjan talolla (Taiteen talo, Nunnankatu 4) 4.-13.11.2022. Avajaiset 3.11. klo 18.  Avoinna 4.11. alkaen ma-pe 14-18, la-su 12-16.

Tervetuloa!