300 merkintää rakkaudesta kantaesitys Runoviikko-festivaaleilla 10.11.

Runoviikko -festivaalin ohjelmassa esitetään tänä syksynä runouteen perustuva monitaiteellinen kantaesitys.

300 merkintää rakkaudesta on runoesitys, joka yhdistää esittäviä taiteita: runoutta, teatteria, essee-elokuvaa, musiikkia ja äänisuunnittelua. 

– Yhdistelemme vahvaa ja omaäänistä runotekstiä tunnelmalliseen ja abstraktiin videosuunnitteluun, joka pyrkii tavoittamaan sen puolen rakkaudesta ja sen arvoituksellisesta luonteesta, johon sanat eivät yllä, Laura Palanne, teoksen esiintyjä ja runoilija, sanoo.

300 merkintää rakkaudesta valikoitui toteutettavaksi avoimen Runoa lavalle! -teoshaun kautta.  -Teos tuntuisi antavan tuoreen näkökulman ajattomaan teemaan, eli rakkausrunoihin. Rakkaus on korostetun tärkeä teema tässä ajassa ja raati haluaakin kuulla ja nähdä, millaisen näkökulman rakkausrunoihin esitys tarjoaa, Runoviikko ry:n puheenjohtaja Sampo Sihvola perustelee. Myös teoksen visuaalinen toteutus ja äänisuunnittelu herätti raadissa erityistä kiinnostusta.

Palanne on helsinkiläinen runoilija, äänisuunnittelija ja ohjaaja. Hän opiskelee Teatterikorkeakoulussa äänisuunnittelun maisteriohjelmassa sekä Kriittisessä korkeakoulussa. Hänen esikoisrunokirjansa Haamutiedostoja (2020) julkaistiin osana Basam Booksin Puhuttava runous -sarjaa.

Teoksen ohjaa Onerva Hannula. Hän on helsinkiläinen näytelmäkirjailija, ohjaaja ja dramaturgi. Hannulan viimeisimmät työt ovat keskittyneet Yle Draamaan, Q-teatteriin, Teatteri Jurkkaan sekä Zodiak – Uuden tanssin keskukseen.

Teoksen toteutus on Kirjan talo – Bokens hus ry:n  ja Runoviikko-festivaalin Runoa lavalle! -yhteistyöprojekti, jonka tarkoitus on tuoda lavalle uusi, erityisesti näyttämölle suunniteltu monitaiteellinen  runoesitys.  

300 merkintää rakkaudesta ensiesitys on torstaina 10.11. klo 19. Toinen esitys lauantaina 12.11. klo 18. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Esityspaikka on Cirkus Lounge, Markulantie 1, 20300 Turku. 

Esityksen jälkeen 10.11. on Runosta lavateokseksi -keskustelutilaisuus. Keskustelemassa ovat 300 merkintää rakkaudesta -teoksen esiintyjä ja runoilija Laura Palanne, äänisuunnittelija ja esiintyjä Iida Hägglund sekä Runoviikko ry:n puheenjohtaja runoilija Sampo Sihvola. Tilaisuuden juontaa turkulainen käsikirjoittaja ja näyttelijä Kati Urho. Tapahtuma on tuotettu Kirjan talon ja Runoviikko-festivaalin yhteistyönä.

Banneri: Vilkku Koskinen, Runoviikon logo: Zoila Forss-Crespo Moreyra